To nye årganger fra Ricasoli!

Vi ser på to nye årganger fra den verdenskjente Toscanaprodusenten Ricasoli! Brolio Chianti Classico 2018 og Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2017:

Om vinhuset.
Navnet Ricasoli har vært linket til vin siden 1141 da Ricasolifamilien tok over Brolioslottet, familietreet som er en reproduksjon av ett lagd på 1500-tallet er også ett av de første bildene vi har av chianti. Etter å ha kjempet i århundrer med forskjellige feider bestemte de seg på 1600-tallet for å satse på agrikultur og vin, allerede på denne tiden har man funnet beviser for eksport til Amsterdam og England. På starten av 1900-tallet eksporterte de til hele verden.

Mye av Ricasolivinenes (og Chianti generelt) suksess har Bettino Ricasoli (1809-1880) æren for, han bestemte seg for å slå franskmennene i kvalitet og reiste land og strand rundt for å finne de beste metodene for å produsere vin, han tok med seg all kunnskapen og den mest moderne teknologien hjem til Chianti, ansatte de beste forskerne og lærde på den tiden og revolusjonerte vinen i området.
I 1872, etter 30 år med Research og hard jobbing, skrev Bettino ned «oppskriften» på den perfekte chiantivin til en professor i Pisa.

«…I verified the results of the early experiments, that is, that the wine receives most of its aroma from the Sangioveto (which is my particular aim) as well as a certain vigour in taste; the Canajuolo gives it a sweetness which tempers the harshness of the former without taking away any of its aroma, though it has an aroma all of its own; the Malvagia, which could probably be omitted for wines for laying down, tends to dilute the wine made from the first two grapes, but increases the taste and makes the wine lighter and more readily suitable for daily consumption…»

I dag er det Fransesco Ricasoli, den 32. baronen av Brolio, som driver vinhuset, en mann jeg har vært så heldig å møte ved flere anledninger. Han driver familiebedriften videre med samme engasjement som sine forfedre og fortsetter å reise verden rundt for å promotere vinene sine. Brolio er det største vinhuset i Chianti Classico området i Toscana og de fortsetter å vinne priser for vinene sine slik de har gjort de siste 150 årene.

Brolio Chianti Classico 2018 er produsert på Sangiovese 80%, Merlot 15% og Cabernet Sauvignon 5%, 13.5% alkohol.
Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, litt lakris og hint av fat. Den er saftig og bløt med mørke røde bær, har en fin friskhet med en halvlang og god ettersmak. Denne vinen er lett både å like og drikke, går til mye forskjellig mat, gjerne kjøtt både av den lyse og mørke typen. Godt kjøp.

Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva 2017 (Rocca Guicciarda er en av eiendommene til Barone Ricasoli og har vært en av de viktigste sådan i mange år. Rocca betyr festning) er produsert på Sangiovese 94% og Canaiolo 6%, 13.5% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, fine toner av røde bær, blomster, litt jordsmonn og urter. Den er myk og behagelig i munnen, konsentrert og elegant, lang og velbalansert ettersmak. Den har en god fylde og fin syre, en meget bra Chianti Classico Riserva. Et godt kjøp som godt kan drikkes nå til ulike høstretter med lam og rødt kjøtt samt til jul, men som også tåler noen år i kjelleren.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..