To nye årganger fra Tedeschi.

I det siste nummeret av Vin&Brennevin kunne dere lese om det Venetobaserte vinhuset Tedeschi og deres prosjekter. Nå har to av vinene kommet i ny årgang, og jeg har smakt de!

Om vinhuset.
Kort fortalt er dette et vinhus med en lang historie, tilbake til 1630 faktisk. Det er Renzo Tedeschi som driver det i dag sammen med barna Antonietta, Sabrina og Riccardo. Vinhuset produserer vintypene Soave, Valpolicella, Ripasso, Amarone og Recioto fordelt på fire ulike vinmarker. De bruker mye av de områdetypiske druene Corvina, Corvinone og Rondinella, men også litt mindre kjente druer som Oseleta, Dindarella, Negrara, Rossignola og Forselina. De har utrolig mange spennende prosjekter gående, og jeg kan ikke annet enn å anbefale å lese om de i det nyeste magasinet.

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2019: Denne årgangen er noe vanskelig, de må utsette høstingen og har mindre utbytte, heldigvis er Soave en av de som kommer best ut av det. Komplekse toner av gul frukt, moden sitrus, florale toner og hint av mineraler. Den er fruktig og rund på smak, fin fedme og grei syre, sitter godt i en lang utgang med letter bittertoner. Fin og rund Soave, lett å like!

Tedeschi Capitel San Rocco Valpolicella Superiore Ripasso 2017: Vanskelig årgang med mye regn, men en del viner klarte seg overraskende bra… Innbydende preg av modne mørke bær, solvarme kirsebær, lett krydder og mokka. Rund og fruktig smak, konsentrert og rik frukt, fine tanniner i en lang utgang. Deilig og smakfull ripasso, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..