Atma Red 2018

Atma Red 2018 er en forholdsvis ny vin på vinmonopolet, en fin måte å ta en tur til Hellas på i disse dager.
Om vinhuset.
Det er i dag  Apostolos Thymiopoulos som driver vinhuset, han blir kalt ‘The Godfather of Xinomavro’ og har blitt beskrevet som Hellas’ »rising star», og har for alvor plassert både druen xinomavro og eget navn på radaren til bransjens innsidere. Familien har dyrket druer i dette kjølige området nord i Hellas i generasjoner, men det var Apostolos’ far som for alvor tok tak, og begynte selge druene til lokale vinprodusenter. Etter at Apostolos tok over for mer enn 10 år siden, har de beholdt mer og mer av druene selv, for produksjon under eget navn. De godt spredte 28 vinmarkene de arbeider med er sertifisert økologisk, og i all hovedsak er det biodynamiske metoder som praktiseres. Selve eiendommen ligger i Trilofos, sør i Naoussa-regionen. (Naoussa er sammenliknbart med Bordeaux mht temperatur, men mer høytliggende). All vinmarker er ‘dry farmed’, noe som gir elegante tanniner til en drue som i de feile hender fremviser brutalt rustikke tanniner. Innhøsting gjøres for hånd, gjæringen er naturlig og i kjelleren er det kombinasjon av ståltanker, betongtanker og eldre fat (500L).
Om vinen.
Vinen er produsert på 70% Xinomavro og 30% Mandilaria, 13.5% alkohol.
Vinen har en nese med mørke bær, rød frukt, krydder og hint av urter. Den er saftig med fin frukt og god syre, lett strukturert og fin utgang. En spennende og fin vin fra Hellas, godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..