Spennende whiskyer og cocktailtips!

For en sommelier som er ekstra glad i brennevin og har besøkt mange destilleri, smakt mye forskjellige fat osv. er disse whiskyene utrolig spennende, Famous Grouse lanserte nemlig en linje med tre ulike whisky – modnet på forskjellige fat i fjor!
The Famous Grouse Ruby Cask , The Famous Grouse Bourbon Cask og The Famous Grouse Winter Reserve!

En stor andel av Winter Reserve er lagret på sherryfat og er visstnok en Limited Edition. Det at den er lagret på sherryfat gir den et deilig krydderpreg, tørket frukt, rosiner, sitrus, honning og hint av fat. Den er Rund og krydret på smak, hint av pepperkake, kanel og sjokolade. Lang ettersmak. Som navnet tilsier en nydelig vinterwhisky å varme seg på.

Bourbon Cask er da selvfølgelig lagret på Bourbonfat. Det er utrolig spennende å smake forskjellen fra Sherryfat. Her finner man mer kokos, sitrus, karamell og fat. Den er smooth med de samme tonene som på nesen, også denne en lang ettersmak. Flott for Bourbonentusiasten!

Ruby Cask er lagret på portvinsfat. Den har deilige toner av sødmefulle fat, hint av tørket frukt og vanilje. Den er godt balansert på smak, deilig frukt også her, myk og lang ettersmak med fine fattoner. Deilig!

De er også spennende å bruke i cocktails, her er to forslag:

Du trenger:

6 cl Ruby Cask
2 cl rød vermouth
1 cl cointreau
dash bitter

Hell alt over en stor isbitkule.

Du trenger:

4 cl Bourbon Cask
2 cl Bourbon
1 cl rød vermouth
2 cl timiansirup (kok sirup med fersk timian)
dash bitter

Hell alt over en stor isbitkule.

Produktene er tilsendt

En kommentar om “Spennende whiskyer og cocktailtips!

  1. […] Famous Grouse i seg selv er en klassisk blended skotsk whisky, med fine malttoner og et lett røykpreg. Den er bløt med fin fylde og fat på smak, en sjarmerende sødme mange liker i en lang utgang. Flere Famous Grouse varianter finner du her.  […]

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..