Produttori dei Colli Barolo 2016

Billig-baroloen Produttori dei Colli Barolo 2016 har vært et godt kjøp i mange år, jeg har smakt den nyeste årgangen!

Om produsenten.
Et samarbeid mellom Solera, Cantina Clavesana og Prof. Gianfranco Cordero, som også jobber som konsulent for G.D. Vajra og andre produsenter er bakgrunnen for denne vinen. Cantina Clavesana, et kooperativ bestående av 230 vinbønder, produserer 90% Dolcetto og 10% andre, klassiske druer fra Piemonte. 90% av produksjonen selges i Italia. Formålet med dette prosjektet har vært å lansere et kvalitetsprodukt til fornuftig pris, og der kvaliteten på vinen er viktigere enn navnet på produsenten/merkevaren.

Vinen er en ren Nebbiolo og har 14% alkohol.

Den har et fint og krydret preg på nesen, godt utviklet med røde bær, toner av tørkede teblader, litt tobakk og skogbunn. God og varm på smak, gi den gjerne litt tid på karaffel for å få frem mer frukttoner, den framstår balansert og har en god og ganske lang ettersmak. Godt kjøp. Drikk til høstens gryter!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..