Toscansk produsent går nye veier.

I dag ser på en en produsent i Toscana som har lansert to spennende nyheter i det siste, både en vegansk vin og en som er lagret på amfora!

Om produsenten.
Castello Vicchiomaggio ligger i Greve i Chianti-Toscana, selve slottet har mer enn 1000 år’s historie tilbake I tid. Gården dekker 140 hektar, hvorav 33 er vingårder, 10 er oliventrær og resten er park. Blant drue variantene er den mest fremtredende Sangiovese, som er den grunnleggende druen til Chianti Classico, men det finnes også andre opprinnelige druer som Canaiolo og Colorino, samt to internasjonale varianter som er Merlot og Cabernet Sauvignon. Sistnevnte er spesielt brukt til produksjon av de berømte IGT-sertifiserte røde vinene. I 1964 kjøpte Federico Matta Castello Vicchiomaggio og i 1970 tok sønnen John Matta over etter å ha fullført Viticulture College I Alba.
Castello Viccghiommagio er i dag drevet av hele familien med John Matta i spissen, John har blitt kåret til Wine Maker of the year i 1997, 2002, 2005 og 2010.

Vicchiomaggio Agostino Petri Chianti Classico Riserva er en ren Sangiovesevin, 14% alkohol. Vinen modnes først 7 måneder på 225l. brukte franske eikefat, deretter 8 måneder på større 25 hl eikefat før 4 måneder på flaske før salg.
Vinen er frisk og fruktig på smak, fint preg av jordsmonn, mørke bær, lett krydder og fat. Den er fruktig og moden på smak, god syre, lang og smakfull ettersmak. En konsentrert og fin Chianti.
Vicchiomaggio Vegan Chianti Classico Riserva er deres nye veganske prosjekt, en vegansk sertifisert vin. Den er produsert på 100% Sangiovese, 12-16 måneder på 225 hl fat før 4-6 måneder på flaske før salg, 13.5% alkohol.
Vinen har en nese med mørke bær, moden frukt, lett krydder og fat. Den er fruktig med god fylde og syre, tørr og lang ettersmak. Alt i alt en klassisk og fin Chianti.
Vicchiomaggio Amphiaro Toscana Rosso er produsert på Cabernet Sauvignon 90%, Petit Verdot 5% og Sangiovese 5% i amfora (leire), 5 måneder på flaske før salg. (Dette er den første årgangen de har lagd på amfora)
Vinen har en spennende aroma med mørke bær, solbær, rød frukt, lett krydder og urter. Den er fyldig i munnen med god balanse, fruktig med god syre, rik på smak, tørr og lang utgang. En smaksrik og spennende rødvin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..