Whiskeylansering fra Bivrost!

I morgen lanseres Nidarvellir, whiskey nr.2 fra Bivrost, på Vinmonopolet! Jeg har vært så heldig at jeg er en av få som har fått smake den…. Jeg har også smakt nyheten BLÓT by Bivrost.

Gjengen på Aurora Spirit Distillery har brukt hele to år på å høste inn botaniske ingredienser til sin første bitterlikør BLOT by Bivrost. Fokuset på lokale og unike arktiske vekster har vært viktig gjennom hele prosessen med bl.a. lokal mjødurt, finnmarkspors, ryllik og bjørkeløv som noen av ingrediensene.
Den har en floral og krydret nese, noe urter. Den er sødmefull med en god bitterhet, godt balansert, mye urter i en rund utgang. En spennende og god bitter som smaker norsk fjellheim, fin å ta med seg på hytta!

Nidarvellir er den andre av ni unike whiskyer fra Bivrost, den har først ligget på 32 måneder på Bourbonfat, så 5-6 måneder på fat fra et kjent Islay-destilleri (som kjøpte fatene sine fra en Pinot Noir produsent på New Zealand).
Meget kompleks nese med torv, malt, sitrus, karamell, vanilje, flere fatlag, lett røykpreg og hint av gul frukt. Kraftig og intens smak, kompleks, noe krydret, varm, fast og lang utgang. Godt balansert og kompleks whiskey!

Bivrost og Aurora Spirits kan dere lese mer om i neste utgave av Vin&Brennevin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..