Amarula Raspberry & Chocolate Flavour

Amarula Raspberry & Chocolate Flavour kom på polet tidligere i høst, en spennende nyhet fra et afrikansk brand vi har sett på tidligere.
Mange har sikkert smakt Amarula, den har vært tilstede på vinmonopolet i mange år og selges i over 100 land, men mange vet kanskje ikke hva den er lagd av eller hva slags historie den har! Den ble lansert i 1983 og markedsført i 1989 av Southern Liqueur Company of South Africa.
Amarula er lagd på Marulafrukten som vokser mange steder i Sør-Afrika, den er rik på C-vitamin, kalium, kalsium, magnesium og inneholder en del proteiner. Arkeologiske utgravinger viser at den fantes for minst 10.000 år før Kristus.
Phalabrowa i Limpopo vokser Marulafrukten vilt, når den er moden høstes den av den lokale befolkningen som samler den på ulike samlingspunkter, dette er en god inntektskilde for et ellers ganske fattig folk. Når man har høstet frukten, sortert og knust den fraktes den til Stellenbosch i spesielle kalde beholdere for å unngå ukontrollert gjæring, vel fremme gjærer den i omgivelser som minner om tradisjonell vinlaging med druer, så destilleres den to ganger før den modnes to år i eiketønner for så å bli blandet med fersk fløte.
Visste du at Marula frukten er en av favorittfruktene til elefanter?
Amarula er som nevnt fremstilt av ekte marulafrukt, men i denne versjonen tilsatt fløyelsmyk sjokolade, litt bringebær samt de komplekse sitrustonene som stammer fra baobabekstrakt, som har et modent og friskt preg med et hint av melon og banan. Amarula består utelukkende av bærekraftige ingredienser fra Afrika og er fremstilt slik at mest mulig av den rike og karakteristiske smaken blir bevart.
I seg selv er den søt og fyldig, godt preg av fløte, bringebær, syrlig frukt og sjokolade. En forfriskende fløtelikør.

Serveres som den er, med knuste isbiter eller i eksotiske drinker.
Prøv for eksempel drinken «Amarula Berries & Cream»
Ingredienser:
50ml Amarula Raspberry & Chocolate
35ml Melk
15ml Kremfløte
25ml Vaniljevodka
25ml Jordbærlikør

Hell jordbærlikør over is i et rocksglass. Ha de øvrige ingrediensene i en shaker og rist i ca 10-12 sekunder. Deretter siles dette forsiktig over i rocksglasset slik at det danner et lag over jordbærlikøren. Drinken kan garneres med et halvt jordbær og revet sjokolade!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..