To viner fra Castilla La Mancha!

I dag skal vi se på to spanske godbiter, Jimenez-Landi El Corraleòn 2018 og Jiménez-Landi Sotorrondero 2018!

Om vinhuset.
Landi Vinhos y Vinedos ligger i Mèntrida, Castilla La Mancha, sør for Madrid. De har 20 hektar vinmark (+ 5 innleide) i Mèntrida og Sierra de Gredos, som i Spania blir betegnet som det sentrale platået i regionen. Vinmarkene ligger fra 550-850 meter over havet og de har spesialisert seg på Garnacha. De begynte med vinproduksjon på 50-tallet og opprettet offisielt vinhuset i 1963, det drives i dag av søskenbarna Josè og Dani Jimènes-Landi. De produserer ca. 100.000 flasker i året.

Vinene.
Jimenez-Landi El Corraleòn 2018 er produsert på Syrah 10%, Garnacha 85%, Cabernet Sauvignon 5% og har ligget 6 måneder på franske fat. Den har et fint preg av mørke bær, rød frukt, plommer og krydder. Den er tørr og saftig med fin frukt og syre, lang ettersmak med gode tanniner. Fin kjøttvin!

Jiménez-Landi Sotorrondero 2018 er produsert på Garnacha 70% og Syrah 30%, 11 måneder på franske fat. Den har et innbydende preg av mørke bær, moden rød frukt, jordsmonn, krydder og hint av fat. Den er smakfull med god frukt og syre, flott struktur i en lang utgang. En elegant og fin Madridvin, også denne super til kjøttretter, gjerne med rødt kjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..