3 viner fra Bodegas Mustiguillo.

I dag ser vi på tre flotte spanske viner, nærmere bestemt fra Valencia! Men først litt om vinhuset.
Om vinhuset
I 1972 kjøpte Sarrion-Martinez eiendommen Terrerazo i Utiel-Requena, Valencia. Til de lokale innbyggernes irritasjon fokuserte Toni Sarrion på å lage vin med druen Bobal, en drue som på den tiden var assosiert med masseproduksjon og bulkvin. Men Toni hadde en annen plan, han trodde nemlig fullt og helt på at han kunne få til kvalitetsviner med denne druen. Han hadde rett.
I dag har Bodega Mustiguillo masser av Bobal plantet flere hundre meter over havet og produserer utrolig flotte viner.
Terrerazo ble en DOP i 2010 og ble derfor den første Vino de Pago enkeltvinhus appellasjonen i Middelhavet!
På grunn av suksessen kunne han kjøpe enda en eiendom, Finca Calvestra, hvor han nok en gang ville fokusere på en spesiell drue, nemlig druen Merseguera.
Også her gjorde han en del utradisjonelle grep, og det tok 4 år før han lagde en vin han kunne selge… Men etter det var også dette vinhuset en suksess!
I dag er Toni kjent i Spania for sin tilnærming til druedyrking og vinmaking, han opprettholder bærekraftig vinmaking og kvaliteten på vinene er meget flott.
Mustiguillo Mestizaje 2015: Produsert på Bobal 75%, Garnacha 6%, Cabernet Sauvignon 7%, Merlot 10% og Tempranillo (Tinto del Pais) 2%, ligget 10 måneder på franske fat. Innbydende nese med mørk frukt, lett krydder, florale toner og urter. Den er saftig på smak, følger nesen med lett krydder, god syre og struktur i en tørr utgang. Frisk og saftig vin.
Bod. La Garnacha de Mustiguillo 2016: Garnacha 100%, 10 måneder på franske fat. Den er preget av mørke bær på nesen, florale toner, krydder, urter, eukalyptus. På smak er den rung og fruktig, følger nesen, frisk og god syre, tørr og lang utgang. En fin og konsentrert Garnacha.
Mustiguillo Quinca Corall El Terrerazo 2014: Innbydende og kompleks nese, mørke bær, moden frukt og hint av fat. Konsentrert og deilig smak, god syre og balanse, lang og deilig ettersmak med god struktur. En utrolig elegant og flott vin, strukturert og konsentrert, tåler mange år i kjelleren!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..