To flotte musserende viner fra Italia.

I vår kom det to flotte musserende viner fra Italia på markedet, to økologiske godbiter, vi tar en titt på Corvezzo Spumante Rosato og Corvezzo Prosecco  nå som det nærmer seg «festsesong». Og har vi ikke trengt billige hverdagsbobler før, så trenger vi det i år….

Om produsenten.
Prosecco-produsenten fra Veneto som tar bærekraft og økologisk produksjon på alvor for hver eneste hektar av de 150 hektarene de gror druer på!
Familien Corvezzo er entusiastiske vinbønder som mener at bærekraftig produksjon er alfaomega for området rundt seg. De er opptatt av å bevare gamle tradisjoner samtidig som de har forsket mye på og eksperimentert mye rundt det å ha sunne og friske vinstokker og produsere etter økologiske prinsipper. De har siden 2017 vært sertifisert økologisk. Corvezzo er en vingård med mer enn et halvt århundre gamle vintradisjoner. Giovanni Corvezzo, som kaller seg The Happy Farmer, startet ombyggingen av vingården i 2010 og avsluttet den i 2017. I dag er han leder for et ungt og fremtidsrettet team, som er opptatt av å fremme et mer bærekraftig landbruk og økologisk vinproduksjon.

Familien respekterer hele verdikjeden, også salgsprosessen. De bruker resirkulert papir til etikettene på flaskene og eskene som brukes til pakking og frakting av flaskene er også laget av resirkulert papir.
Lette glassflasker er også tatt i bruk for å minske forurensning under transport. (Vinmonopolet har som mål å redusere klimabelastningen med 40% innen 2030. Emballasjen, spesielt tunge glassflasker, utgjør desidert den største målbare klimabelastningen i vinbransjen)

Vinene har begge 11.5% alkohol, 12 gram sukker per liter og er økologisk sertifisert.
Proseccoen er produsert på druen Glera.
Vinen er fruktig med epler, pære og florale toner på nesen. Den er fruktig med ganske god syre og godt skum. Noe sødmefull men den sitter greit. Til aperitiff.

Rosatoen er produsert på Glera 85% og Pinot Noir 15%.
Fruktig nese med røde bær, epler og florale toner. Fruktig med god syre, boblene sitter godt. Også denne noe sødmefylt, men ganske balansert. Passer godt som aperitiff eller til tapas.
Begge er gode kjøp og er ypperlig på julebordet.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..