La Ganghija Barbaresco 2016

La Ganghija Barbaresco 2016 var ny for meg da jeg smakte den, men absolutt et vinhus jeg har lyst til å bli kjent med etter å ha smakt Barbarescoen deres!
Om vinhuset.
La Ganghija ble etablert i 2004 av norgesvennen Enzo Rappalino, en meget engasjert mann med hjertet for sin hjemby Treiso i Barbaresco, Piemonte. Vinhuset er familiedrevet og han får god hjelp av kona Milena, foreldrene sine og broren. Han gikk på ønologistudier i Alba og var ferdig utdannet i 2002, og selv om vinhuset er relativt nytt så har familien drevet med druedyrking i mange år før. Nå har vinhuset 22 hektar vinmark i Treiso, Magliano Alfieri og Alba.
Om vinen.
Druene (Nebbiolo) kommer fra  “Giacosa”, “Bricco di Treiso” og “Giacone” vinmarkene (vinplantene er rundt 45 år gamle), ca. 400 meter over havet. Den har ligget 24 måneder på franske og slavonske fat før ytterligere ett år på flaske før salg. 14.5% alkohol.
Vinen har en fin og klassisk nese med mørke bær, kirsebær, jordlige toner, krydder og florale hint. Den er konsentrert på smak med god syre, fin frukt, lang og tørr ettersmak med jordsmonn og krydder. En tørr og flott Barbaresco som både drikkes godt nå med god lufting, men som du også kan la modne i kjelleren minst 10 år!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..