Matthieu Barret Petit Ours Brun 2019

Jeg smakte Matthieu Barret Petit Ours Brun 2019 for en stund siden, og jammen er det deilig med viner fra Sør-Rône, vi ser på Bjørnevinen:

Se så blid bjørnen er.. «Kom å drikk meg!» Ok, tilbake til fakta. Matthieu Barret, vinmakeren bak denne vinen, tilhører den yngre garde i Cornas, og kommer fra en lokal vinmakerfamilie. Bestefaren var den som begynte å kjøpe opp vinmarker, og da Matthieu overtok i 2001, var eiendommen totalt på 9 hektar vinmark.
I dag har han kjøpt opp litt mer vinmark og de ligger på totalt 10 hektar, noen av vinplantene han eier er faktisk over 80 år gamle.
Matt driver miljøvennlig og er en av de første i Cornas som driver biodynamisk i vinmarkene, her brukes naturlig gjær, forsiktig ekstraksjon, lave svoveldoser, og lagring kun på brukte fat. Ingen klaring eller filtrering.

Druene (Syrah) til denne vinen kommer fra øst- og nordvendte vinmarker i Visan (innenfor appellasjonen Côtes du Rhône Villages Visan). Biodynamisk dyrkete vinplanter, der Matthieu Barret kjøper druene og lager vinen. Den har 13.5 % alkohol.

Vinen har en ren og klar aroma av modne mørke bær, bjørnebær, blåbær, litt krydder og mokka. Den er fruktig og fyldig på smak, lett sødme og god frukt, fin syre, lang og balansert ettersmak. Fine og tørre tanniner.
Kjøttvin, vilt, lam osv. Kan også lagres noen år!

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..