Kenwood Chardonnay 2017

Chardonnay fra California er en hit her i huset! Vi ser på Kenwood Chardonnay 2017!

Om produsenten
Kenwood Vineyards ble grunnlagt på 1970-tallet i selve hjertet av  Sonoma, et område som ligger nordvest for San Francisco Bay Area-regionen i California.
Området strekker seg fra en 100 km lang strekning av stillehavskysten i vest til de bratte fjellsidene på Mayacamas-fjellene i øst.
Sammen med en håndfull vingårder begynte Kenwood å produsere viner av høy kvalitet i denne regionen, og siden den gang har man bodd og arbeidet hardt på vinmarkene i Sonoma, der klimaet er sterkt påvirket av beliggenheten ved havet.
Det bølgende åslandskapet og Stillehavet skaper en rekke ulike mikroklima i regionen. Disse utrolig varierte mikroklimaene, geografien og geologien gjør Sonoma County til et helt spesielt, men likevel fremdeles relativt uoppdaget vindyrkingsområde.

Om vinen

De fleste druene (Chardonnay) ble dyrket i Russian River Valley i Sonoma County.
Etter innhøstingen ble tre fjerdedeler av saften gjæret på franske og europeiske eikefat og lagret på gjæringsbunnfallet (sur lie) i seks måneder, resten av saften ble gjæret på tanker av rustfri stål. Etter gjæringen gjennomgikk partiet som var lagret på eikefat en ytterligere, malolaktisk gjæring.

Vinen har en meget innbydende og fruktig aroma av eple, pære, lime, hint av vanilje og honningblomst. Den er frisk og fruktig, deilig eplepreg kombinert med pære og lime. Mineraler i ettersmaken samt et godt vaniljepreg. Godt balansert og fin hvitvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..