4kilos fra Mallorca

I dag ser vi på tre viner fra Mallorca, en øy mange kjenner som ferieøy, men som begynner å komme seg betraktelig som vinområde også! 
Det var i august i 2006 at Francesc Grimalt og Sergio Caballero etablerte 4Kilos Wines på Mallorca, de har dedikert vinmakingen sin til å produsere viner som fokuserer på druene (Callet, Cabernet, Sauvignon, French Fogoneu, Merlot, Monastrell og Syrah.) i seg selv og terroir. Francesc er kjent for sitt arbeid med druen Callet, mens Sergio er den kreative delen og har ansvaret for vinhusets unike image. De gjorde om en gammel sauegård om til vinhus og den første årgangen deres kom i 2007, vinmarkene ligger både nordlige og sørlige deler av øya og har derfor vidt forskjellig terroir å velge fra. De tilhører ikke noen appellasjon og står derfor fritt til å gjøre «hva de vil».
4kilos 12 Volts 2018: (Merlot 10%, Syrah 20%, Callet 60%, Cabernet Sauvignon 10%)Vinen har en aroma med mørke bær, rød frukt, urter, krydder og jordsmonn. Den er fruktig, følger nesen, god syre og en ettersmak som sitter godt. Fint preg av jordsmonn.
4kilos 2018: (100%  Callet) Mørke bær, fruktig, lett krydder, florale toner og mineralske hint. Den er fruktig på smak, saftig med god syre, tørr utgang som sitter godt. Frisk og spennende Mallorcavin.
4Kilos Motor Callet: (100%  Callet) Ung og mørk frukt, krydret, noe urter. Den er fruktig, saftig og frisk, god syre, tørr utgang. En bløt men lett strukturert vin, godt balansert. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..