Nye årganger fra Chapoutier.

Vi ser på tre viner fra Chapoutier som nylig har fått nye årganger!

Vinhuset
De siste 200 årene har M. Chapoutier produsert vin i Frankrike (og nå også Australia), siden 1808 har familien med stor respekt for naturen lagd Hermitage, Côte Rôtie, Chateauneuf du Pape, Saint-Joseph, Crozes Hermitage og Luberon samt flere viner i senere tid. Côtes du Rhône vinmarken deres er en av de eldste i Frankrike, der ble det plantet vinbusker for over 2000 år siden!

Som du kanskje ser på flasken så er det blindeskrift på den, det er spesielt! Michel Chapoutier, som nå styrer vinhuset, har kombinert tradisjon med en dynamisk kreativitet i familiebedriften for å produsere noen av  de beste vinene i regionen.

Marius
Inspirasjonen skal være at bestefar Marius fortalte den unge Michel at «en god vin er en vin du har lyst å smake igjen», denne filosofien har virkelig Chapoutier den yngre tatt til seg i vinmakingen sin.

Marius Blanc by Michel Chapoutier 2019 er  produsert på Terret Gris 25% og Vermentino 75%, 12.5% alkohol. Den er fruktig på nesen med gul og grønn frukt, sitrus og hint av urter. Den er fruktig og rund på smak, tørr med fin syre, sitter godt med en medium lang utgang.
Marius Rouge by Michel Chapoutier 2019 er produsert på Syrah 46% og Grenache 54%, 13.5% alkohol. Vinen har en mørk og intens aroma av mørke bær, kirsebær, pepper og krydder, hint av jordsmonn. Den er fyldig med god syre og tørre tanniner, konsentrert frukt og florale hint. Lang og god ettersmak.
M. Chapoutier La Clairette de Die er en musserende vin produsert på Méthode ancestrale med druene Muscat Blanc 90% og Clairette 10%, 7.5% alkohol. Den er fruktig på nesen med modne gule frukter, epler og florale toner. Den er sødmefull med moden frukt, følger nesen, fin syre, rund utgang. En søt stil som passer godt til krydret mat som indisk, samt lette desserter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..