Engel Renaissance Sylvaner Vieilles Vignes 2018

Engel Renaissance Sylvaner Vieilles Vignes 2018 er en deilig Sylvaner fra det franske vinområdet Alsace! (Hvis du er interessert i Sylvanerdruen kan du lese en artikkel om den og flere viner i neste Vin&Brennevin som kommer i desember!)

Vinhuset Fernand Engel ligger midt i hjertet av Alsace, nærmere bestemt i landsbyen Rorschwihr. De har ca. 51 hektar vinmark som de driver 100% økologisk (de har ca. 150 individuelle vinmarksplotter) og er en av regionens viktigste biodynamiske produsenter.
Det er et familiedrevet vinhus som i dag drives av 4. generasjon, godt hjulpet av de tidligere generasjonene som fortsatt er tilstede med all sin kunnskap og erfaring.
Det produseres vin på alle de syv tillatte druene i området; Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris, Gewurztraminer, Pinot Noir, Sylvaner og Muscat d’Alsace. Jordsmonnet er typisk for Alsace og bringer frem de ulike druenes karakteristikker.

Vinen er produsert på Sylvanerdruen fra nesten 50 år gamle vinstokker, den er spontanfermentert og lagret 8 måneder på berme.

Vinen har en fruktig og god aroma, komplekst preg av moden frukt, litt krydder, mineraler og hint av smør. Den er fyldig og fruktig, godt modent preg av frukt, litt florale toner. Meget god karakter og lang ettersmak. Sitter veldig godt i munnen.
En utrolig flott sylvaner som er deilig nå, men som også tåler en del år i kjelleren.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..