Vajra Monterustico Dogliani 2019

Vajra Monterustico Dogliani 2019 er ute i ny årgang, den ny årgangen har både blitt økologisk sertifisert og fått nytt design!

Litt om vinhuset: Jeg har tidligere møtt Giuseppe Vaira, eieren av vinhuset, han er det man kan kalle en Norgesvenn, jeg besøkte også gården deres i høst, men det skal vi komme nærmere tilbake til senere.  G.D. Vajra ble oprettet i 1972, det er altså en ganske ung vingård.
Den ble opprettet av Giuseppes far, Aldo, og han kalte den opp etter sin far Giuseppe Domenico.
Aldo var en «bygutt», født i Torino, selv om familien originalt kom fra Barolo.

Lykken skulle ha det til at som 15-åring ble han tatt av faren for å gå på en studentdemonstrasjon, dette gjorde at han i stedet for å få fortsette oppveksten i byen, ble sendt til besteforeldrene på landsbygda i Barolo.
Her ble han forelsket i de samme vinmarkene bestefaren hadde jobbet med og bestemte seg for å starte et nytt kapittel for familien innen vin.

Druene som brukes i Monterustico kommer fra DOCG-appellasjonen Dolcetto di Dogliani, som er kjent for å levere områdets (vel, planetens!) aller beste dolcetto-viner, med mer kompleksitet, kraft og struktur enn ellers i Piemonte. Den tåler derfor litt tid i kjelleren, i motsetning til en del andre viner lagd av samme drue.
Den nye Monterustico-etiketten vitner også om det seriøse innholdet i flasken, og tar utgangspunkt i det vakre piemontesiske landskapet med vinmarker, fjell og bølgende åser i en rustikk fargepalett som gjenspeiler jordsmonnet i området. 14% alkohol.

Vinen har en ung og fruktig nese, skogsbær, mørke bær, lett urte- og krydderpreg. Den er saftig og godt balansert, fin frukt og syre, lang utgang som sitter godt. Fersk og strukturert Dolcetto, fin allrounder til både lyst og mørkt kjøtt, samt italiensk vegetar.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..