Ruffino Chianti 2019

Ruffino Chianti 2019 var lenge en go to vin for 6-7 år siden, etter en tur til Firenze, Italia som satte i gang vininteressen. Nå var det lenge siden jeg hadde smakt den, så det var litt artig å teste den igjen!
Vin og livet, like uatskillelig som solen og varmen den bringer. Gabriele Tacconi, vinmaker i Ruffino. Ordet Ruffino så jeg igjen mange steder da jeg var i Firenze for første gang og det er nettopp dette området vinhuset er fra.
To toskanske søskenbarn, Ilario og Leopoldo Ruffino, bestemte seg nemlig i 1877 for å starte et vinhus i Pontassieve utenfor Firenze.

Chiantien til Ruffino vant gull i Milano i 1881, medalje i Nice i 1884 og gull igjen i Antwerpen i 1885, da var mye gjort i forhold til ryktet både i Italia og internasjonalt. I 1890 kom hertugen av Aosta på inspeksjon hos Ruffino som han hadde hørt så mye om, han ble så imponert at han gjorde Ruffino til den offisielle leverandøren av vin til den italienske kongefamilien, i takknemmelighet lagde Ruffino en linje med viner kalt Riserva Ducale etter Duke of Aosta i 1927.
Etter andre verdenskrig investerte Ruffino i sin første eiendom i Chianti classico området, Villa di Montemasso, og ble ett av de første store vinhusene til å etablere seg her. Ruffino Chianti har blitt en global ambassadør for toskanske viner, med rykte for gjennomgående kvalitet i vinene sine, år etter år.

Vinen er en ren sangiovese med 12.5% alkohol.

Vinen har en aroma med mørke bær, kirsebær, lett krydder og urter. Den er tørr med god syre, lett rustikk preg, fine tanniner i en noe kort utgang. Fin hverdags-chianti. Drikk til ulike kjøttretter, gjerne med litt fett.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..