Beaujolais Nouveau-dagen!

I dag, den tredje torsdagen i November, er den store Beaujolais Nouveau-dagen, vi ser på Joseph Drouhin Beaujolais Nouveau 2020 og Joseph Drouhin Beaujolais-Villages Nouveau 2020!

Historien sier at Beaujolais Nouveau har røtter tilbake til starten av 1900-tallet da de første vinene ble sendt ned elven Saône til restaurantene i Lyon. Da den ankom ropte de; «Le Beaujolais Est Arrivè!», og de drakk vinen som en feiring av en vellykket innhøsting.
Beaujolais Nouveau er den mest populære «vin de primeur» vinen i Frankrike, fermentert bare noen få uker før den offisielt frigis for salg den tredje torsdagen i november.
Beaujolais ligger helt sør i Burgund og i dag er rundt en tredjedel av regionens produksjon solgt som Beaujolais Nouveau.
Loven sier at druene (gamay) må innhøstes for hånd, fordi Beaujolais lages ved å bruke «karbonmaserasjon». Dvs fermentering med hele bær som fremhever fruktaromaer uten pressing av bitre tanniner fra drueskallet.

Jeg syns kunsten på flaskene er helt nydelig, for ett design! Den er også unik for hver flaske… Under er fjorårets design:

Hvis du vil lese mer om Joseph Drouhin, vinhuset og historien bak så kan du lese denne artikkelen, hvor jeg skal smake Joseph Drouhin Gevrey-Chambertin 2012…


Forskjellen på disse flaskene, for de som ikke vet det, er at de har to forskjellige kvalitetsnivåer, eller appellasjoner om du vil. Village er hakket over Beaujolais og har etter lovgivningen bedre vinmarker.

Beaujolais Nouveau 2020 har en intens og frisk nese, ung, røde og mørke bær, litt skogsbær, florale toner, litt syrlig frukt og hint av urter. Smaken er preget av kjølig frukt, god syre, litt urter, tørr utgang. Sitter godt.

Beaujolais-Village Nouveau 2019 har en intens nese med mørkere frukt, komplekse bærtoner av bjørnebær, skogsbær, litt syltetøy, hint av blomster og urter.
Tørr, mørk frukt, lett strukturert, god syre og en tørr utgang. Litt dypere og mer kompleks enn den første, den er også litt mer krydderdrevet hvorav den første har mer urter.

En flott årgang i år, noe mer skogsbærpreget enn i fjor,  fin tanninstruktur. Jeg anbefaler å teste begge å se hvilken stil du liker best, de er meget godt priset!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..