Dr. Crusius Steinberg GG 2018

Jeg smakte Dr. Crusius for første gang så sent som i fjor på Weinbörse i Mainz, da noterte jeg » jeg får et veldig godt inntrykk av at det er en all over god kvalitet på vinene her». Jeg smakte ikke Dr. Crusius Steinberg GG 2018 som vi skal se på i dag, så det var artig å få smake nå før jul.

Om produsenten
Weingut Dr. Crusius ligger i Nahe-området i Tyskland. Nahe har et grovere og mer variert jordsmonn enn andre deler av regionen. Av Dr. Crusius’ vinmarker er hele 70 % klassifisert som Erste Lagen (Tysklands tilsvarende «Grand Cru»).
Deres beste vinmarker er Traiser Bastei (GG) og Felsenberg (GG), samt Traiser Rotenfels (1,3 hektar totalt). Her vokser vinplantene i et vulkansk jordsmonn og med opp til 80 meter lange røtter – dette er noen av de mest spektakulære og minste enkeltvinmarkene i verden!

Dagens vin kommer da fra GG-vinmarken Steinberg og den fine 2018-årgangen.

Vinen har en konsentrert og fruktig nese, aromatiske toner av gule og grønne frukter, sitrus, jordmonn og et vulkansk mineralpreg. Den er konsentrert og fyldig på smak, meget godt balansert sødme og syre, meget lang ettersmak. Flott GG både nå og om ti år i kjelleren. Utrolig deilig til årets juleribbe eller svinesteik.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..