Hellstrøm Gløgg

Hellstrøm Gløgg er som navnet tilsier en gløgg fra stjernekokken Hellstrøm, det er en økologisk produsert gløgg lagd av kvalitetsdruer fra Italia! (Inne på en del pol, bruk «vis butikker med varen på lager» funksjonen)

Produsenten er Snälleröds som holder til i Ljungbyhed i Skåne. Snälleröds er en herregård fra 1792, hvor familien Berntson i dag bor.
Eric Berntson, som i dag eier Snälleröds, tok over driften i 1991 og det er i samarbeid med han at resepten til Hellstrøm Gløgg er utviklet.
Eyvind kan fortelle at han er glad i julens tradisjoner og ønsker å bidra med sin egen gløgg.
Sverige har lange tradisjoner med å lage og nyte gløgg, så det ble naturlig å se til svenskene for kompetanse. Hellstrøm ønsket å lage en rød kvalitetsgløgg basert på nordiske tradisjoner, men har satt sitt eget preg på produktet ved å redusere sukkerinnholdet noe og ved å øke friskheten og sitrus-karakteren.
Vinbasen består av sangiovese-druer av høy kvalitet dyrket i Ascoli Piceno i Marche, og det gir gløggen en flott fruktkarakter. Den er videre tilsatt prisvinnende hetvin fra Montilla (100 % pedro ximénez), tysk hvetebrennevin og brasiliansk sukker, og krydret med kryddernellik fra Madagaskar, ingefær og kardemomme fra Sri Lanka, appelsin fra Ghana, akasiehonning fra Ungarn og rosiner fra Tyrkia – alt fremstilt på økologisk vis. Gløggen er også Debio-sertifisert.

I stedet for å kle opp gløggen i en glorete julehabitt har Henrik Olssøn og Erika Barbieri i designbyrået Olssøn Barbieri heller dekorert flasken med gullsymboler som representerer planteversjoner av de ulike krydderne, slik man kan se for seg at de flyter rundt i den mørke væsken.

Gløggen har en typisk aroma av kanel, kardemomme, nellik, og klassiske rødvinsaromaer av røde bær og solbær, samt et spennende sitruspreg. Den er rund og behagelig i munnen, har et friskt sitrusanslag som balanserer sødmen og flotte kryddertoner i en lang utgang.
En flott gløgg som absolutt kan anbefales til sesongen, passer utmerket som aperitiff, til pepperkaker med blåmuggost og andre desserter og avec, en gløgg for de spesielle anledningene!

Vi ser også på to akevitter fra Hellstrøm:

Hellstrøm Juleaquavit 2020: Sammen med gløggen lanserer Hellstrøm sin eksklusive og kompromissløse juleakevitt for åttende år på rad, og i 2020 er det i tillegg til de faste krydderinnslagene i akevitten også brukt kvann, spansk kjørvel og irisrot fra Ibsens urtehager, som ligger et steinkast unna destilleriet. Den er lett krydret på nesen, karve, julekrydder, sitrus, urter og lakris. Den er smakfull, godt krydret, godt balansert, fint fatpreg og en lang ettersmak. En virkelig smakfull og god juleakevitt!

Hellstrøm Aquavit: Sist, men ikke minst kommer også Hellstrøms «vanlige» akevitt nå med ny og forbedret blend med svalere munnfølelse, mer komplekst aromabilde, tydeligere råvarepreg og enda lengre ettersmak – samtidig som den gjenkjennelige delikate og freshe Hellstrøm-stilen selvsagt er beholdt.
Frisk og fruktig nese med sitrus, karve, krydder, lett preg av sherryfat. Den er rund, mildt krydret, godt balansert, lang og elegant utgang. En veldig frisk og lettdrikkelig akevitt.

Vinen er tilsendt, akevitten i små smaksprøver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..