Ànima Negra Àn/2 2018

I dag skal vi se på en vin jeg syns var utrolig interessant, Ànima Negra Àn/2 2018 kommer fra Mallorca!

Om produsenten
Ànima Negra ble startet av to gode venner, Pere og Miquelàngel, som mente det måtte være mulig å lage god vin på Mallorca av lokale druesorter. I 1995 satte de i gang ved hjelp av to melketanker fra Peres familiegårdsbruk, og druer fra bønder i området. Første årgang ble så bra at gutta bestemte seg for å realisere drømmen om å lage egen vin. Vi finner Ànima Negra sør-øst på Mallorca i nærheten av byen Felanitx. Området er et eldgammelt vinområde, Produksjonen her har gått til lokalbefolkningen. Druene kommer fra 135 ulike parseller i området som Ànima Negra selv eier eller leaser.
Vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 50-85. De eldste vinstokkene ble antagelig plantet i 1906. Her lages vin på de lokale druesortene Callet, Mantonegro og Fogoneu, så naturlig som overhode mulig. Ingen kunstig vanning, ingen sprøyting, naturlig gjæring.
Jordsmonnet er mineralrikt og svært kalkholdig. De gamle drueplantene er plantet sammen med andre vekster og må streve hardt. Klimaet er varmt med mellom 400-450 mm regn i året.

Om vinen
Vinen er produsert på Callet 65% og Shiraz 15%. Den lagres 7 mnd på i hovedsak franske eikefat, hvorav 35% nye fat og 65% brukte fat. Vinstokkene har en gjennomsnittsalder på 50-85 år og de eldste rankene ble plantet allerede i 1906. 13% alkohol.

Vinen har en fruktig nese med mørk frukt, røde bær, bringebær, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig med god fylde på smak, saftig med fine tanniner og en lang utgang. En saftig vin med fin fylde.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..