Plantation Single Cask Fiji 2020 on Linie cask

Plantation Single Cask Fiji 2020 on Linie cask ligger i spesialutvalget (varenummer: 12437401), så den må spesialbestilles. Men det er den verd!

Plantation Fiji Single Cask 9 Years Old er en rom lagret delvis på akevittfat fra Linie Aquavit. Den er gjæret på melasse, lagret 7 år på Bourbonfat i tropisk klima, 1.5 år på Cognacfat før 4 måneder på akevittfat! Den kommer fra Maison Ferrand, altså de som har de andre flotte rommene til Plantation, et utrolig innovativt og artig firma!

Alexandre Gabriel, mannen bak Maison Ferrand, kom til Karibia på leting etter rom på 90-tallet, etter mange år med dedikert romdestillering ble han i 2012 kåret til Master Blender, vinner GOLDEN BARREL AWARD og kåret til Destiller of the Year av THE AMERICAN INSTITUTE. Så på de 15 årene fra han begynte i Karibia har det tydeligvis skjedd magiske ting.
Det Alexandre har gjort er blant annet å sende rom`en til Frankrike på modning, han har drevet med Cognac i firmaet Cognac Ferrand i mange år og kan litt om fatlagring…
Og dette er helt unikt, for den ligger først på lagring i den varme karibiske solen slik de andre lager rom, men så blir den sendt til Frankrike hvor den får ligge på små franske eikefat etterpå. Dette gir den en kompleksitet og egenart man ikke ser like til hos andre romprodusenter, det er noe å tenke på når man ser prisen på Plantationproduktene, noe jeg vil påstå er gode kjøp.
Rom`ene hos Plantation kommer fra forskjellige karibiske øyer, og de fremviser et slags terroir i forhold til å bli produsert på den lokale metoden som er særegen med opprinnelseslandet. Dagens rom kommer som navnet tilsier fra Fiji.

Den lukter tørket frukt, fiken, florale toner, krydder, hint av sigar og kakao. Konsentrert smak, følger nesen med en balansert sødme, integrert alkohol og fat, nøtter og karamell i en lang utgang. En spennende rom som kombinerer de tyngre tropiske aromaene og smakene med friskheten fra akevittfat! Anbefaler å teste denne hvis du er glad i avec.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..