Conte Ricci Barbera Piemonte 2019

Conte Ricci Barbera Piemonte 2019 er super til både høstens og den kommende julens mat, Barbera er perfekt til kjøttretter!

Piemonte betyr ved foten av fjellet, noe som kommer av at regionen ligger ved foten av Alpene. Det bølgende landskapet og nærheten til den massive fjellkjeden gir et litt svalere klima, noe som fører til at vinene blir friskere og fruktigere. Dette er optimale forutsetninger for barberadruen, som har vokst her siden 1200-tallet. Conte Riccis vinmaker Simone Corticella har nok en gang lykkes i å fange druens karakter, og resultatet er en tørr vin med god fruktighet og med en frisk syre og lave tanniner.

– Conte Ricci passer utmerket til høstens menyer og alt som er hentet fra det italienske kjøkkenet. En italiensk lammegryte, sopprisotto med sitron og urter, pizza bianca eller klassikeren spagetti bolognese er alle eksempler på retter som matcher, sier Lars Sagen, Country Manager Wine hos Arvid Nordquist. Retter med ingredienser med høy syre, som tomat eller sitron, passer utmerket til Conte Ricci Barbera, som har en frisk syre. En av grunnreglene når man setter sammen drikke og mat er at mat med høy syre skal kombineres med vin med høy syre, fordi syren i maten toner ned syren i vinen og fremhever fruktigheten og sødmen, fortsetter Lars.

Prinsippet passer også til julematen, tenk på syren i surkål for eksempel, juletorskens sitron… Den matcher også fettet i ribben, da syre «kutter» fettet i ribba og rensker munnen for hver svelg, det samme med andre fete retter som pinnekjøtt.

Vinen har et saftig preg på nesen, røde og mørke bær, hint av urter og krydder. Den er fruktig, rund og lettdrikkelig, godt bærpreg og en lett krydret utgang. Fin billig-Barbera.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..