To fine i gavepakning.

Jule-inspo, tilbud på vin… Vi tar oss vel tid til to flotte viner i juleinnpakning også?

Vi begynner med den verdenskjente toscanaprodusenten Ricasoli og Brolio Chianti Classico 2018!
I dag er det Fransesco Ricasoli, den 32. baronen av Brolio, som driver vinhuset, en mann jeg har vært så heldig å møte ved flere anledninger. Han driver familiebedriften videre med samme engasjement som sine forfedre og fortsetter å reise verden rundt for å promotere vinene sine. Brolio er det største vinhuset i Chianti Classico området i Toscana og de fortsetter å vinne priser for vinene sine slik de har gjort de siste 150 årene.
Brolio Chianti Classico 2018 er produsert på Sangiovese 80%, Merlot 15% og Cabernet Sauvignon 5%, 13.5% alkohol.
Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, litt lakris og hint av fat. Den er saftig og bløt med mørke røde bær, har en fin friskhet med en halvlang og god ettersmak. Denne vinen er lett både å like og drikke, går til mye forskjellig mat, gjerne kjøtt både av den lyse og mørke typen. Godt kjøp.

Ruvei Barbera d’Alba 2018 er en rødvin fra det kjente vinhuset Marchesi di Barolo som er ute i rykende fersk årgang. Rett fra kjelleren i landsbyen i Barolo til Norge kommer denne vinen som er produsert på ikondruene barbera og nebbiolo.
Historien om vinhuset i hjertet av regionen Langhe begynner for 200 år siden i Paris hvor Marquisen av Barolo, Carlo Tancredi Falletti, giftet seg med Juliette Colbert de Maulévrier.
I 1929 kjøper Emilio Pietro Abbona eiendommen og den har vært i familien frem til dags dato. Det er Ernesto Abbona og konen Anna som i dag driver vinhuset.
Vinen består av 85% Barbera og 15% Nebbiolo. Nebbiolo er tilsatt for å øke finessen og elegansen på vinen.
Vinen har en klassisk og harmonisk Barberakarakter med mørke bær, urter, krydder og integrert eik på nesen. Den er saftig, preget av røde og mørke bær, urter og har en bestemt avslutning. Bra balansert og fylde.
Denne vinen er veldig allsidig, passer til all type kjøtt, lyst og mørkt, en klassiker til ribbe når tiden kommer for å prøvesmake den.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..