Giovanni Viberti Barolo Buon Padre 2016

Giovanni Viberti Barolo Buon Padre 2016 er en fin liten godbit til julens deilige kjøttretter, bare husk å gi den nok luft før du drikker den da den er veldig ung enda!

Om produsenten.
På begynnelsen av 1900-tallet kjøpte Cavalier Antonio Viberti vertshuset «Buon Padre» med tilhørede vinmark i byen Vergne i Barolo.  I 1923 begynte han å produsere vin i kjelleren av Buon Padre på druene Dolcetto, Barbera og Nebbiolo. I begynnelsen var produksjonen svært liten og hovedsakelig kun for gjestene som besøkte vertshuset, men med tiden har de nye generasjonene i Viberti-familien tatt steget videre og gjort disse flotte vinene tilgjengelig for markedet.
I 1967 tok nemlig Antonios andre sønn Giovanni, og hans kone Maria, over vertshuset og vinproduksjonen og Buon Padre blir kjent for det hyggelige og engasjerte vertskapet som serverer høy kvalitet på både mat og vin.
Deres eldste sønn Gianluca ble uteksaminert fra The Enological School of Alba i 1989 og begynte da å fokusere på Baroloer fra enkeltvinmarker og å innføre nye vinifikasjonsteknikker for Viberti. Giovannis tredje sønn Claudio kom inn i bedriften i 2004 etter å ha blitt uteksaminert fra samme skole som sin bror Gianluca.
Nå er produksjonen rundt 120 000 flasker i året, med et ungt og motivert team som driver Viberti Giovanni videre mot nye mål.

Om vinen.
Vinen er produsert på håndplukkede druer fra 8 toppvinmarker med gamle druestokker, hver vinmark vinifiseres og lagres hver for seg, 36-40 måneder på fat, før den blendes. 14.5% alkohol.

Vinen har aroma av mørk frukt, modne røde bær, lett krydderpreg, florale toner og fat. Den er fyldig, har god syre og frukt, konsentrert og gode tanniner. Sitter i det hele tatt veldig godt og balansert. En kraftig og fin Barolo til en meget god pris! Drikkes godt nå men holder også en 8-10 år i kjelleren!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..