Brillet X.O. Grande Champagne 1er Cru de Cognac

Cognac hører julen til, og et godt alternativ er Brillet X.O. Grande Champagne 1er Cru de Cognac! (Kommer også i fin gaveeske, perfekt om du skal gi noen en ekstra flott julegave i år)

Om produsenten:
Brillet Cognac sin historie startet i 1656, da Guy Brillet startet med ambulerende destillasjon og skaffet etter hvert egne vinmarker i Petite Champagne og i Grande Champagne. Vivien Brillet, 6. generasjon, etablerte Brillet Cognacs hovedkvarter like ved elven Charente i 1850. Eiendommen heter Les Aireaux og er fortsatt familiens hovedkvarter. Først i 8. generasjon ble merkenavnet Brillet brukt på familiens Cognac da Raymond Brillet begynte å selge med eget navn i Frankrike. Det var ikke før Jean-Louis Brillet, 10. generasjon Brillet, begynte i familiefirmaet i 1985 at resten av verden fikk ta del i denne Cognacen.
Det var også Jean-Louis som introduserte pærelikøren Belle de Brillet. Brillet Cognac er et av de siste familiedrevne cognachusene. De lager terroir-Cognac og hver type lages fra egne enkeltvinmarker i enten Petite Champagne eller Grande Champagne, altså Single Cru Cognac.

Om Cognacen.
Som alle Cognacer fra Brillet er også Brillet X.O. en Single Cru Cognac, dvs. laget på druer fra en enkelt vinmark. Grande Champagne alene trenger litt ekstra modning for å realisere sitt fulle potensiale og derfor modner Brillet sin X.O. i ca 20 år.

Den har en fruktig og innbydende nese av moden sitrus, nøtter, vanilje og fat. På smak er den rik og fyldig, god fruktighet og balanse, følger nesen med en meget lang ettersmak. En ekte meditasjons-Cognac.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..