To viner med flotte etiketter.

Jeg har smakt to viner fra et artig selskap jeg har skrevet om før, nemlig et italiensk selskap som har spesialisert seg på keramikk-kunst på vinflasker! Vi ser først på Luna Passante Nero d’Avola Sicilia:

Det Etikè Vini som står bak denne vinen, en liten gruppe som jobber med å produsere viner med tydelig terroir i flere deler av Italia, i det første tilfellet Sicilia. Som nevnt har de spesialisert seg på de unike etikettene til de forskjellige vinene og tatt patent på flere keramiske kunstverk. (Se de som er tilgjengelig på vinmonopolet her)
Er den ikke flott?

Vinen er en ren Nero d’Avola, 13% alkohol.

Vinen har en nese med mørke bær, lett parfymert, floral, typeriktig, hint av urter. Den er fruktig og følger nesen, rund, god syre, integrert fat og en lett og tørr utgang. En frisk vin med litt balanserende tyngde. Prøv til ribbe eller kalkun.

Etike Vigna Pura har en keramikk-firkløver på flaska, men kommer også i en fin gavepakning. Vinen er produsert på Primitivo 80%, Aleatico 5% og Negroamaro 15% fra regionen Puglia, 13.5% alkohol.
Den er fruktig med sødmefulle og mørke bær, kirsebær og krydder. Den er bløt og rund på smak, god fruktsødme, grei syre. Noe sødmefull, men fin kosevin.

Produktene er tilsendt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..