Et knippe viner til julen.

Noen liker en artikkel per vin med omfattende beskrivelse av både vin og vinhus, andre liker å lese kort om flere under samme tema. Jeg forsøker å variere litt for å tilfredsstille begge leire, derfor ser vi i dag på et knippe viner som passer godt til alle julens behov (flere av de har egne artikler, søk i søkefeltet til høyre).

Séminaire Côtes du Rhône 2019: Vinen har en fin nese med skogsbær, mørke bær, urter og lett krydder. Den er fruktig med god fylde på smak, tørr ettersmak med fine tanniner. Fruktig og lett bestemt Rhône. Fin til pinnekjøtt.
Maxim Riesling 2019: Vinen har en fruktig og frisk nese med godt eplepreg, moden frukt, hint av hvit steinfrukt. Den er sødmefull og fruktig, godt balanserende syre, sitter godt og lenge. (Kommer også i BiB) Denne passer godt til ribbe med sitt sødmefulle preg. 
Maximin Grünhaus Monopol Riesling 2018: Fin nese med gul frukt, modne epler, sitrus, hint av urter. Den er god og rund på smak, fyldig, fin frukt og god syre, pen balanse og en lang og mineralsk utgang. Som en tørrere Riesling ville jeg nok prøvd denne til torsk og evt. kalkun.
Giacosa Fratelli Barbera d’Alba Bussie 2019: Klassisk og fin nese med mørke bær, urter, lett krydder og jordsmonn. Den er fruktig og rund på smak, god syre og generelt godt balansert, sitter godt og tørt. Barbera er klassisk til ribbe.
Jérôme Arnoux Crémant du Jura: Fruktig nese med epler, sitrus, krydder, mineraler og kjeks. Den er fruktig med en god fylde, syre og balanse, fint konsentrert og lang utgang. Fin musserende vin fra Jura, prøv til pinnekjøtt eller lutefisk!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..