Dönnhoff Tonschiefer Riesling Trocken 2019

Jeg besøkte Dönnhoff i Nahe for noen år siden, og jeg glemmer fortsatt ikke hvordan vinmakeren Hermann satt å ramset opp været i alle årganger siden han hadde tatt over vinhuset under middagen… Nok om det, vi ser på Dönnhoff Tonschiefer Riesling Trocken 2019!

Om produsenten
Hermann Dönnhoff og sønnen Cornelius er regnet blant de ypperste vinmakerne i Tyskland. Vingården ligger i Oberhausen i Nahe-regionen, i en landlig og sjarmerende dal.
Vinregionen Nahe ligger inneklemt mellom storheter som Rheingau og Mosel, og har hatt mye å bevise. Her har Dönnhoff definitivt ledet an, ettersom de har vist storhet over lengre tid med sine tørre, halvtørre og edelsøte druetypiske viner som viser en transparent og svært delikat stil – i alt fra enkle, gode bordviner til store, flotte GG-viner.
Dönnhoff har de siste 15 årene bygd ut vingården fra 12 til 28 hektar, i tillegg til nærmere 10 hektar leiet mark som de selv dyrker og høster. 80 prosent av vinplantene er naturligvis riesling, mens de resterende er fordelt på pinot blanc og pinot gris.

Om vinen
Navnet Tonschiefer henspeiler jordsmonnet Rieslingdruen gror på og er det tyske navnet på skiferholdig leire. Druene til denne vinen håndplukkes fra vinstokker som er 30 år gamle. Vinen fermenteres og lagres på ståltank og større brukte eikefat. 12% alkohol.

Vinen har en kompleks og fin nese, fruktig, epler, sitrus og mineraler. Den er fyldig og fruktig på smak, god syre, fine mineraler i en lang og elegant utgang. En flott riesling som både drikkes godt nå men som også tåler noen år i kjelleren.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..