Dom. de la Senche

I dag skal vi se på et vinhus som er norskeid, det virker som om det er mange nordmenn som har begynt å realisere drømmene sine med å drive vingård i utlandet, og jeg skal ikke si at jeg har dagdrømt med tanken selv. Selv om det selvfølgelig er mer utfordrende enn man tror når man sitter å drømmer seg sydover her i kalde nord. Jeg har smakt to viner fra Dom. de la Senche:

Om produsenten
Vingården til Tove og Arnstein Hernes ligger i La Livinière, Minervois, Languedoc. Ca. 30 minutter fra den nydelige middelalderbyen Carcassonne. Lavineira betyr «sted plantet med vinplanter», et passende navn. Appellasjonen er Minervois og området ble klassifisert Cru La Livinière i 1999. De fokuserer på økologisk vinplanting og har flere parseller med vinplanter fra 5-44 år.
Sammen med Guillaume Fraisse skaper de viner som bare blir bedre og bedre i kvalitet, de fikk nylig 2 stjerner i Guide Hachette 2020.
I tillegg til vin produserer de også oliven og olivenolje. 

Vinene
Dom. de la Senche Hibou 2019 er produsert på 85% Syrah, 15 % Carignan og 5% Grenache, 14% alkohol. Den har en nese med mørke bær, kirsebær, urter og krydder. Fruktig og rund på smak, god syre, fine tanniner i en lang og varm utgang. Prøv til ribbe og pinnekjøtt.
Dom. de la Senche Le Blanc 2019 er produsert på Vermentino 80% og Viognier 20%, 13.5% alkohol. Den har en frisk og fruktig nese med grønne frukter, hvit steinfrukt, sitrus, florale toner og lett krydder. På smak er den  fruktig og rund, en sjarmerende sødme med god og balanserende syre, tørr utgang. Denne fungerer både til torsk, lutefisk og pinnekjøtt.

Produktene er tilsendt

2 kommentarer om “Dom. de la Senche

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..