To fine italienere til julen!

I dag ser vi på to juleklassikere, og begge kommer i fin juleinnpakning i disse dager: Santa Sofia Ripasso Valpolicella Superiore 2017 og Santa Sofia Amarone della Valpolicella Classico 2015:

Om produsenten.
En vårdag i 1996 dukket Patrizia Begnoni opp på kontoret til en importør her i Norge. Hun fortalte de med stor innlevelse om sin far og hans familie, og hvordan de produserte Amarone, Valpolicella og Soave. Siden den vårdagen, har familien Begnoni stått de nær, heldigvis for oss konsumentene får jeg si.
Azienda Agricola Santa Sofia er et lite og kvalitetsbevisst vinfirma. Vinproduksjonen kom i gang allerede i 1811, mens Giancarlo Begnoni kom inn på eiersiden i 1967 og ledet selskapet i mange år. I dag er Giancarlo fortsatt sjef i kjelleren, men har overlatt stadig mer til sin sønn Luciano. Santa Sofia kjøper druer fra vinbøndene i området. De fleste  av dem har vært samarbeidspartnere i mange år. Vinhuset legger føringer for hvordan bøndene driver jordbruket og følger opp hver enkelt dyrker, slik at kvaliteten hele tiden er den beste. Vinmaker og ønolog er Matteo Tommasi.

Om vinene:

Ripasso Valpolicella Superiore 2017 er produsert på 70% corvina og 30% rondinella, under 3 gram sukker per liter og 13.5% alkohol.
Vinen har en fin aroma av kirsebær, røde bær, lett preg av tørket frukt, hint krydder. God og fruktig smak, balansert sødme, lang og ganske fyldig utgang med fine tanniner. En ganske tørr og god ripasso, godt kjøp.

Amarone della Valpolicella Classico 2015 er produsert på Corvina 65%, Molinara 10 og Rondinella 25%, den har ligget 48 måneder på fat før ytterligere 8-12 måneder på flaske. I underkant av 3.8 gram sukker per liter og den har 15% alkohol.
Vinen har en fin aroma av mørke og modne bær, lett utviklede toner av tørket frukt og mokka, krydder og fat. Den er fruktig og fyldig på smak, rike smaker som følger nesen med en fin og balanserende friskhet, lang og lett tanninrik utgang. Deilig alene og til kjøttretter og parmesan.

Jeg syns begge disse vinene har frisknet til i ny årgang, de har litt mindre sukker, mer eleganse.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..