Tre fine til jul

Tre forskjellige deilige avec`er til jul!

Vi begynner med Soerlie Christmas XO: Soerlie Cognac er et av de nyere norskeide Cognac-hus, og ble etablert av nordmannen Per-Christian Sørlie. Merkets profil er å ha en «moderne tilnærming med respekt for langvarige tradisjoner», noe som kjennetegnes spesielt ved mange av produktenes originale design.  Første Cognac fra Soerlie ble lansert i Norge i 2006 og er i dag ett av de bestselgende cognacmerker på det nordiske markedet. Som de fleste andre Cognac-hus, kjøper selskapet eau-de-vie eller modnet  Cognac fra forskjellige råvare-leverandører, og dette blandes deretter etter resept. Selskapet er ikke tilknyttet en bestemt leverandør, men har langsiktige avtaler med flere anerkjente leverandører i regionen.
Aromatisk nese med tørket frukt, karamell, fat,  malt, krydder og fat. Rund, fruktig smak som følger nesen, varmende ettersmak som sitter godt. Smaksrik og fin Cognac.

Calvados Berneroy har laget Calvados av høy kvalitet siden begynnelsen av 1900-tallet. Over 180 tradisjonelle eplesorter til produksjon av cider er plantet i det frodige landskapet i Normandie. Hos Berneroy starter innhøstingen av eplene i midten av september og avsluttes i november. Etter at eplene har blitt vasket og presset får mosten gjære spontant med stedegen gjær og deretter blir mosten destillert på tradisjonelt vis i destilleringsapperatet coffey still. Det er denne metoden å destillere på som gjør at deres stil kan oppleves som fruktigere, aromatisk og med en sjarmerende rustikk karakter, enn andre typer Calvados. Det ferdige destillatet får så lagre på Franske eikefat ut i fra hvilken type Calvados som skal tappes, men loven sier at alle typer Calvados må lagre i minimum to år. Alle av Berneroys Calvados lagres på gamle eikefat for å beholde fruktigheten og den aromatiske profilen som har blitt deres kjennetegn. I juli 2019 kjøpte Per-Christian Sørlie merket Berneroy. Samtidig inngikk han et samarbeid med en produsent som sørger for tapping og lagring av brennevinet.

Berneroy XO Calvados Pays d’ Auge: Fruktig nese med modne epler, lett preg av kjeller, sitrus, urter og fat. Den er fruktig også på smak, fin fylde, godt preg av eple, lang ettersmak med fat og lett vaniljepreg.
Ute på landet mellom Randers og Viborg, omfavnet av epletrær og dansk idyll finner du Cold Hand Winery. Her gjærer og bobler det ikke bare i produksjonslokalene, men også i hodet og hjertene på de som står bak vinene. Det er alltid et prosjekt på gang og ikke bare kan vi påstå at de lager verdens beste fruktvin, men vi kan også påstå at Jens er en av verdens mest entusiastiske og lidenskapelige vinmakere vi har møtt. Vinproduksjonen startet i 2010 og i dag lages det vin av eple, pære, kirsebær, solbær, rips, rabarbra, kvede, plomme og bjørnebær. Det er det nordiske klimaet som er nøkkelen bak Cold Hand Winerys produkter, i tillegg til tidspunkt for innhøsting. Temperatursvingningene på sensommeren gir den spesielle syreprofilen som er både ren, frisk og balansert. Innhøstingen starter før eplene er for modne og fortsatt henger på trærne og blir transportert til pressen rett etter de er plukket. Mosten gjennomgår en stabilisering før den fryses. Deretter tines isblokkene hvor den mest konsentrerte delen tines først. Denne metoden kalles kryo-konsentrasjon.
Cold Hand Winery Malus Danica: Fint og sødmefullt preg av modne epler, karamell, vanilje, florale toner og tørket frukt. Den er fyldig og fruktig på smak, følger nesen med et flott eplepreg, god syre, lett krydret, meget godt balansert og en lang utgang. Nydelig dessertvin til vanilje- og karamellbaserte desserter.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..