Pitú Maturidado Cachaca + julecocktails.

Annonselenker

Pitú Maturidado Cachaca kom på Vinmonopolet tidligere i år, siden jeg har vært i Brasil og smakt Cachaca før (tok også med en flaske hjem) var jeg interessert i smake denne fatlagrede versjonen!

PITÚ er blant de aller mest kjente variantene av det brasilianske brennevinet cachaça. Cachaça er et brennevin som kan sammenliknes med rom – men kan ofte oppleves å beholde mer sukkersmak enn tradisjonell hvit rom. (Dette er en cachaça som er lagret 3 år på eikefat!)

PITÚ Cachaça har en lang og stolt historie. Det er blitt produsert i Brasil av Engarrafamento PITÚ siden 1938. Da selskapet lette etter et egnet navn, ble de raskt enige om «PITÚ». PITÚ er en ferskvannkrabbe som lever i elvene i Brasil. I den såkalte PITÚ-elven, som ligger nær destilleriet, er forekomsten av denne ferskvannkrabben svært høy og derfor fikk selskapet navnet PITÚ!

PITÚ er fremstilt av 100 prosent ren juice fra sukkerrør dyrket i Massapê i Pernambuco-provinsen nordøst i Brasil. Derfor kan PITÚ ikke sammenlignes med hvit rom, som er basert på rester av sukkerrør – for eksempel i form av melasse. Det brukes bare utvalgte sukkerrør av svært høy kvalitet. Saften fra disse destilleres og behandles i tråd med svært strenge tekniske standarder. De grønne sukkerrørene høstes, knuses, kuttes og moses. Blandingen blir deretter destillert. Dette brennevinet har høy alkoholprosent, noe som bidrar til å bevare den karakteristiske syrlige sukkerrørsmaken. Den fruktige og tørre smaken basert på én enkelt ingrediens bidrar til PITÚs unike kvalitet og er det perfekte utgangspunktet for en fruktig, mild caipirinha og andre tropiske cocktails.

I seg selv er den ganske spennende på smak, den er preget av råvarene, sukkerrør, med et visst vaniljepreg, en rund fedme og et integrert fatpreg. Artig å servere som avec blindt!

Jeg vil gjerne anbefale noen cocktails! I den første har jeg bare byttet ut Bourbon med Pituen i en klassisk Manhattan:


(Glass her)

Her har jeg rett og slett brukt 5-6 cl Pitu, 1-2 cl lime og toppet med ginger beer, knallgod kombinasjon!


(Glass her)

Prøv disse i jula da vel!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..