Petit Guiraud Gold Christmas 2015

Rekk opp hånda den som elsker Sauternes! Jeg elsker dette flytende gullet det er så sjelden man kan (bør) unne seg, heldigvis er desembermåneden den ultimate måneden for denne dessertvinen. Vi ser på Petit Guiraud Gold Christmas 2015, en 1. Grand Cru classé Sauternes i en super årgang!

I 1766 kjøpte Pierre Guiraud eiendommen ved navn » Noble House of Bayle «, sønnen hans Louis, som tok over etter hvert, gjorde Chateau Guiraud kjent for sin kvalitetsvin etter en nedgangstid på 1790-tallet.
Etter dette steg kvaliteten mer og mer i tak med hardt arbeid og dedikasjon og i 1855 ble eiendommen Premier Grand Cru de Sauternes.
I 2006 kjøpte industrimannen Robert Peugeot vinhuset sammen med vinmakerne Olivier Bernard fra Domaine de Chevalier, Stephan Von Neipperg fra Château Canon La Gaffelière og Xavier Planty som var vinhusets direktør.

Chateau Guiraud produserer alt etter biodynamisk metode, det vil si at i stedet for kunstgjødsel og unaturlige midler for å drepe uønskede insekter og skadedyr så har de et såkalt insekthotell med 650 lokale insektarter for å holde miljøet blant vinrankene i sjakk.

Hva er så denne Sauternesen for noe? Jo, det er som nevnt en dessertvin. Den er produsert på druer med edelråte, druene er Sèmillion og Sauvignon Blanc og den har vært lagret et år på fat før flasking. Inneholder 13.5% alkohol og 93 gram sukker per liter (litt under det en portvin vanligvis inneholder, den har dog mer syre noe som gjør den friskere).

Vinen har en nydelig aroma av honning, tørket gul frukt, steinfrukt og tropisk frukt. Den er kompleks på smak med et godt honningpreg, fine toner av tropisk frukt og god syre. Godt balansert og sitter lenge i munnen.
Denne er nydelig alene, men nytes også til ost, multedesserter og lette desserter med honning.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..