Noen akevitter til jul!

I dag ser på et knippe akevitter til jul!

Gammel Opland Juleaquavit: Den første juleakevitten til Gammel Opland. Det yngste elementet har ligget minst åtte år på fat, og det eldste elementet i hele 12 år. Den har en fin og krydret nese med karve, tørket frukt, vanilje og fat. På smak er den rund og rik, godt krydret med et integrert fatpreg. En meget vellykket akevitt fra den gamle traveren Gammel Opland.

Strand Brænderi Juleaquavit er modnet på eikefat tidligere benyttet til produksjon av sherry og madeira. På madeirafatene er det gjort en spesiell vri. Fatbunnene i disse er erstattet med bjørkeved som er utsatt for varme fra åpen flamme. Akevitten er også smaksatt med multeekstrakt. Den har en krydret og fin nese med karve, sitrus, frukt, tørket frukt og fat. Den er rik på smak med god fruktighet og fylde, godt krydderpreg i en lang utgang. En annerledes men meget likandes akevitt.
Løiten Juleaquavit 2020 er den 3. årgangen av juleakevitt fra Løiten, den har fått 12 måneder på Sherryfat. Den har en innbydende nese, fruktig med godt krydderpreg, sitrus og fat. Den er smakfull og fyldig, godt balansert med et pent fatpreg. En behagelig og fin akevitt.

Lysholm Linie Double Cask Rum (spesialutvalget vn:12437501): Lysholm er Nordens eldste akevittmerke, de lager fatmodnede akevitter basert på tradisjonsrike, norske oppskrifter og kryddertilsetninger på eikefat som tidligere er brukt til forskjellige fat. Dette er en spesialutgave som har ligget på romfat (Plantation). Spennende og kompleks nese, lys og lett men samtidig litt tyngde, hint av fat, både sherry, rom og krydder, fruktig, sitrus og urter. Den er rund og godt balansert, fin sødme, kompleks og tropisk, nøtter og et godt integrert fatpreg. Varmende og lang utgang, en annerledes akevitt som absolutt kan anbefales.
Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..