Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut

Gratien & Meyer Crémant de Loire Brut finner du på mange av de største vinmonopolene, den er i testutvalget, så om du liker denne så bør du handle inn noen så polet ser at det er interesse for den.
Om produsenten
Alfred Gratien etablerte vinkjelleren i de gamle kalksteingrottene i åssidene i Saumur i 1864. Grottene ble helt tilbake til 1200-tallet gravet ut for å lage mange av regionens viktige monumenter. Steinbruddet var forlatt i mange år da Alfred Gratien kjøpte eiendommen, som besto av 20 ha med vinstokker og 5 km med grotter. På dette tidspunktet startet han med produksjon av musserende viner i Saumur.
Kort tid senere møtte han Jean-Albert Meyer, en vinbonde og sønn av en Alsacer. Så fort disse to vinentusiastene hadde truffet hverandre begynte businessen virkelig å vokse, og Meyer ble partner i firmaet. Tidlig på 2000-tallet ble firmaet solgt til Henkell & Co. Dette medførte kapital og et friskt pust, som gjorde det mulig å videreutvikle og modernisere både eiendommen og produksjonen.
Om vinen
Vinen er produsert på Chenin Blanc 40%, Chardonnay 40%, Cabernet Franc 15%, Pinot Noir 5%, tradisjonell metode, 36 måneder på bunnfallet, 12% alkohol og ca 11 gram sukker per liter.
Fruktig og elegant nese med et mineralsk preg, epler, pære, sitrus og kalktoner. Den er fruktig også på smak, god balansert med lett sødme og god syre, lett utgang. Fin som aperitiff, fisk og sjømat, lyst kjøtt og urøkt pinnekjøtt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..