Et knippe juleviner på tampen!

I dag ser vi på et knippe juleviner på tampen av jula, husk at om du ikke får tak i de til jul så kan man jo bestille de nå og få en hyggelig overraskelse etter jul!

Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2018 er «norsk» og inne på veldig mange pol da den ligger i basis 3! Fra regnfylte Bergen med shipping som levebrød reiste Dan Odfjell til Chile, hvor han falt for et lite hjørne av solfylte Maipo i Central Valley. Mer enn 25 år senere blomstrer familiens vinselskap! Sønnene til Dan Odfjell har hatt stor innflytelse på fremdriften av vingården. Laurence har blant annet designet vineriet som følger tyngdekraftprinsippet; Dan junior bor i London og er således nære det europeiske markedet, hvor han reiser rundt og promoterer vinene. Helt siden dag én har den franske vinmakeren Arnaud Hereu vært en del av teamet. Med utdannelse fra Bordeaux og årevis med vinproduksjon i Sør-Afrika, Ungarn, Argentina og selv afrikanske land, har hans erfaring og kunnskap vært uvurderlig for utviklingen av Odfjell Vinyards sine viner.
Den har en fin nese med mørke bær, rød frukt, urter, krydder og lakris. Den er fruktig og rund på smak, fyldig, fin syre, lakris i utgangen. En ganske bløt og lettdrikkelig vin, kosedrikk.
Principiano Piemonte Barbera 2019 er inne på mange pol i Oslo-området, benytt «vin butikker med varen på lager» funksjonen på nettsidene. Ingen bør bli forundret om det viser seg at unge Ferdinando Principiano seiler opp som arvtaker etter de virkelig store navnene i Piemonte. Familien har laget Piemontes store viner her i Monforte d’Alba i generasjoner, men har de siste årene lagt om produksjonen mot mer naturlige prinsipper ingen tilsetting av gjær, lite eller ingen svovling og med strengt fokus på kvalitet i vinmarken, dette har resultert i internasjonal oppmerksomhet rundt den økende kvaliteten på vinene.
Frisk og fruktig nese, mørk frukt, røde bær, kirsebær, urter, krydder og jordsmonn. Den er fruktig med god syre, saftig preg, tørr utgang som sitter godt. Fin billig-Barbera!

Dom. des Tourelles 2017 ligger i bestillingsutvalget og en del vinmonopol. Dette er en libanesisk vin, vinhuset drives av Faouzi som har studert ønologi i Montpellier og har fartstid hos René Rostaing i Rhône og Chateau Margaux. Han mener bestemt at mye av kvaliteten til Dom. des Tourelles og Bekaa-dalen generelt, er høyden over havet. Eiendommen besitter 40 ha vinmark og det brukes økologiske prinsipper.
Vinen har en innbydende nese med ung frukt, mørke bær, solbær, lett krydder og fat. Den er fruktig og har god syre, fint balansert smak, konsentrert og tørr utgang med en fin struktur. Godt kjøp.
Mosaic Alvarinho 2019 kommer fra Hedoni Wines, hvor blant annet Master of Wine Sebastian Bredal er involvert i utvelgelsen og blandingen for en rekke av produktene i porteføljen, med ulik vin fra hele Europa, blant annet den kjente Vandre turvin. Denne er portugisisk og produsert på Alvarinho. Inne på en del pol, bestillingsutvalget. Frisk og fruktig nese med gule og grønne frukter, epler, sitrus, hint av urter og mineraler. Den er fruktig og fin også på smak, god syre, en innsmigrende fedme, tørr og mineralsk utgang. Et godt kjøp!
Von Winning Herrgottsacker Riesling 2019 er super nå det drar seg mot jul, denne ligger i basisutvalget kat. 5. Jeg besøkte faktisk Von Winning i februar i år, regner med at artikkelen kommer på nyåret! Vingården ble grunnlagt allerede i 1849, og besitter parseller i de mest anerkjente vinmarkene i Pfalz, eksempelvis Jesuitengarten og Kirchenstück. Siden 2008 er også alle vinmarkene dyrket med økologiske og dels biodynamiske prinsipper. Vinene gjæres nå helt naturlig og ingen klaring og filtrering finner sted. Den har en frisk og fruktig nese med epler, sitrus, mineraler. Den er ung og fruktig på smak, saftig med god syre, fin konsentrasjon og en lang og god ettersmak. Meget godt kjøp.
Håper du fikk noen gode tips til både vin til jula og på nyåret!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..