Maynard’s 20 Year Old Tawny Port

Har dere smakt dere gjennom litt portvin før jul? Jeg elsker å starte julen tidlig og koser meg med portvin fra tidlig november. Kanskje ikke så supert for blodsukkeret, men deilig er det. Maynard’s 20 Year Old Tawny Port er et godt alternativ om du enda ikke har handlet inn portvin til jul (i kategori 4, så denne finner du på mange pol)!

Litt om produsenten:
Familien van Zeller kan følges helt tilbake til 1200-tallet, da de bodde i Flandern. På 1600-tallet slo familien seg ned i Portugal. Det var her vinhistorien startet. I følge «Livros da Imposição» fra 1620-1640, var forfedrene til dagens eiere blant de største vinhandlerne i området. I dag er det brødrene Álvaro og Fernando som driver familiebedriften, med særlig forkjærlighet for portvin og vin fra Dourodalen.
I 2007 bygget de en moderne vingård i Santa Comba da Vilarçia, i hjertet av Dourodalen. Herfra kommer topp kvalitetsviner, gjerne basert på lokale, spennende og mindre kjente druesorter.

Portvinen er produsert på Touriga Nacional 20%, Tinta Roriz 20%, Touriga Franca 30%, Tinta Barroca 10% og har som navnet tilsier ligget mer enn 20 år før salg. 20% alkohol og 111 gram sukker per liter.
Den har et deilig og innbydende aromabilde, mørke bær, tørket frukt, karamell, sjokolade, fat, hint av nøtter. Den er fyldig og fruktig, følger nesen med godt balansert sødme og en lang og konsentrert utgang.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..