Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2016

Denne vinen har jeg smakt mange årganger av, en av mine go-to ripassoer faktisk. Jeg har derfor null problemer med å anbefale den til julematen! (Den ligger i kategori 3, så denne finner du på de fleste Vinmonopol) Vi ser på Zenato Valpolicella Superiore Ripassa 2016:

Vinhuset Zenato er nok kjent for mange og det fylte 60 år i år, Sergio Zenato startet det hele og det er nå barna hans som driver familiegården videre med lidenskap. Som Sergio er Alberto og Nadia Zenato interessert i gamle druetyper og respekterer gamle tradisjoner kombinert med moderne nytenkning. De produserer mye mindre vin enn de har mulighet til for å gi maksimal oppmerksomhet og derav kvalitet til den vinen de produserer, det kjennes på vinen deres!

I forhold til å lagre både Ripasso og Amarone i kjelleren er jeg og Alberto veldig enige, vi hadde en lang prat om dette sist vi møttes i Oslo (bilde over), man kan få utrolig flotte utgaver av vinene i gode årganger, om man lar de hvile litt i kjelleren…

Vinen er produsert på Molinara 5%, Corvina 80% og Rondinella 15%, 14% alkohol og ca. 7 gram sukker per liter.
Zenato kaller vinen Ripassa, det var Masi som først brukte begrepet Ripasso og det var om å gjøre å finne en egen navnevri. Betegnelsen festnet seg.

Her får man fruktige toner av mørke bær, solbær, kirsebær og blåbær, tørket frukt, urter og hint av fat. Smaken er silkemyk og fyldig i munnen, også her fruktig med litt syltede bær, rosiner og vanilje. Den er balansert med en fin tørrhet, godt integrerte tanniner og lang ettersmak. Deilig til norsk julemat som ribbe.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..