To prisvennlige viner å plukke med seg på Basisutvalget før jul.

Wachau Grüner Veltliner Steinfeder kan være et fint alternativ til Rislingen i jula hvis du vil prøve noe annet! Denne ligger i basis 3, så den er inne på mange vinmonopol.
Om vinhuset
Vinhuset Domäne Wachau har dype røtter i Wachau-dalen i Østerrike. Nær 440 hekatar vinmark dyrkes av medlemmene av dette kvalitets-kooperativet som setter sin ære i å lage vin i verdensklasse. Vinmarkene, som ligger i terrasser i bratte skråninger, støttes opp gamle stenmurer, som er en del av verdens kulturarv. Berømte vinmarker som Achleiten, Kollmitz, Loibenberg and Tausend-Eimer-Berg er alle en del av Domäne Wachau som er den eneste produsent som kan lage viner i alle disse prestisje-områdene.
Domäne Wachau er blant de største vinprodusentene i Østerrike og lager kun vin i premium-segmentet. De er anerkjent som en av «Top 10»-produsenter av hvite viner i Østerrike og nyter stor anerkjennelse internasjonalt både blant presse, vinkritikere og forbrukere.
Om vinen
Druene er nøye utvalgte og håndplukkede druer fra de bratte terrassene i Wachau dalen. Steinfeder har navnet sitt fra et dekorativ fjærgress som vokser i dette magre og steinete jordsmonnet. 2019 betegnes som århundrets årgang! Værforholdene var optimale; passende mengde vår regn, masse sol når man trengte det, ingen ekstreme temperaturer og avslutningsvis en frisk, gyllen høst.
11.5% alkohol, under 3 gram sukker.
Vinen har en klassisk nese med fruktige aromaer av epler, sitruslitt urter og mineraler. Den er fruktig og lett sødmefull på smak, god syre, lette bittertoner som sitter godt i en halvlang utgang. Frisk og fin Grüner, godt kjøp.
Tips: prøv også den spennende hvite glüweinen til vinhuset!
Så ser vi på et rødt alternativ: Cantarini Barbera d’Alba 2019 er en ganske rimelig priset klassiker til jul, Barbera er super med at den passer til mye forskjellig mat!
Denne ligger i basis 5, så den er inne på de største polene.
Vinen er en ren Barbera og vinen er fatlagret i ca. 6 md., 2 fl.modning. 13.5% alkohol.
Typeriktig nese med mørke bær, rød frukt, lett krydder og jordsmonn. Den er saftig, frisk og fruktig, tørr, følger nesen, sitter godt. Godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..