Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2018

Zind-Humbrecht Riesling Brand Grand Cru 2018 fikk stor oppmerksomhet da den kom i mars 2015, og da 2016-årgangen kom forsvant den like fort fra polet. Det virker som om hypen har gitt seg litt slik at det er mulig få tak i den for flere, kvaliteten har heldigvis ikke gått nedover! (Ligger i basis, inne på mange pol)

Hva er det som gjør denne vinen så fantastisk deilig at den høster lovord alle steder? Er det druene fra de 65 år gamle vinstokkene som vokser der oppe i Alsace, Frankrike? Har Master of Wine Olivier Humbrecht, som er manager for eiendommen, magiske hender? Er det erfaringen familiene Zind og Humbrecht har siden 1620?
Kanskje en kombinasjon.

Det var i 1959 at de to familiene Zind og Humbrecht slo seg sammen, da hadde vinproduksjonen gått i arv fra far til sønn siden 1620 hos Humbrecht.
Zind-Humbrecht har ca. 40 hektar vinmark fordelt på mange forskjellige plotter i området. I tillegg til riesling produserer de også blant annet Muscat, Pinot Gris, Chardonnay og Gewurstraminer. Dette gjør at vinhuset har et bredt utvalg viner fra forskjellig jordsmonn.
Vinmarkene deres har vært økologiske og biodynamiske siden 1997 og dessverre så slet de litt med kvaliteten de første årene. I 2010 løsnet det og de begynte å produsere fremragende årganger og hevet seg raskt til å bli en av de beste produsentene i Alsace.

Tips til nybegynneren: visste du at Brand er navnet på Gran Cru vinmarken druene til denne vinen kommer fra?

Vinen har en fruktig, kompleks og innbydende nese, preg av moden frukt, sitrus, voks og honning, litt florale toner og hint av nøtter. I munnen er den fyldig og rik med moden frukt, perfekt balansert med god syre og en lang og tørr ettersmak. Sitter utrolig godt i munnen.
Jeg skjønner hvorfor det sies at dette er den beste vinen i basis, den er utrolig nydelig og en av de beste yngre rieslingene jeg har smakt. Kan lett lagres i 10 år. Prøv til juleribba!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..