Jul med Masi!

Trenger du vin til julen i siste liten? Masi dekker dine behov, i tillegg finner du disse vinene på de fleste vinmonopol!

Masi Masianco 2019 er «broren» til rødvinen Campofiorin vi skal se på lenger ned i artikkelen, en såkalt superveneter, og den er produsert på delvis tørkede druer (verduzzoen) som er Masis spesialitet.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, epler, fersken, sitrus og hint av tropisk frukt og blomster. I munnen er den delikat, kompleks og fruktdrevet. Eple, sitrus, urter og aprikos er noe av det man finner på smak, dette er en hvitvin med mange lag!
Her får man mye vin for pengene! Prøv til juletorsken.

Ny årgang av Masi Passo Doble 2018 er spennende, Masi Tupungato er navnet på Masis Argentinske prosjekt og La Arboleda Masi Tupungato ligger ved Tupungato i Mendozaregionen.
Rundt den 140 hektar store eiendommen bestående av mye vulkansk jordsmonn har de 11 små åser, et stort spektrum av ulike dyre- og plantearter samt insekter, noen vil kalle det en oase av biologisk mangfold.
Her har de blandet Argentinsk natur og Italiensk stil; Malbec, Torrontés, Pinot Grigio og Corvina, alt økologisk såklart.
Vinene fra Tupungato er produsert på den Italienske appassimento-metoden med tørkede druer. I Masi Passo Doble 2018 (85% Malbec og 15% Corvina) er Corvinadruene lett tørket, den har også fått 9 måneder på fat.
Vinen har en spennende og innbydende aroma av mørke bær, kirsebær, skogsbær, tørket frukt og krydder. Den er rik og ganske fyldig, god frukt og tydelige tanniner. Lang og varm ettersmak som sitter godt. Kjøttvin! 

Masi Campofiorin 2017 lages ikke lenger på den opprinnelige ripasso-metoden, så navnet Ripasso er fjernet. I dag benyttes såkalt dobbel fermentering. Denne metoden anses for å være overlegen ripasso-metoden, fordi at man da benytter tørkede (appassimento) druer som ikke har vært benyttet til Amarone-produksjon i første omgang. Sandro Boscaini hos Masi, sammenligner dette med å la være å bruke en tepose to ganger! Den er produsert på Rondinella 25%, Corvina 70% og Molinara 5% og har hatt 24 måneder på fat og 6 mnd. på flaske før salg.
Den er frisk og fruktig med et godt bærpreg, hint av utviklede toner, litt tørket frukt og urter. Lett utviklet også på smak, god frukt, fin balanse, lang og fast utgang. Et godt kjøp, mye vin for pengene. Prøv til juleribba.

Selve kongen (eller dronningen) er Amaronen deres såklart… Dette er den klassiske Amaronen til Masi; Masi Costasera Amarone Classico 2012. Vinen er produsert på Rondinella 25%, Molinara 5% og Corvina 70%, den har ligget 2 år på fat (80% i slovanske liggere 40-80 hl, 20% i trad. slovanske fat og Allier). 15% alkohol og 7 gram sukker.
Vinen har en intens og aromatisk nese, den er preget av moden frukt, mørke bær, tørket frukt, hint av fat. I munnen er den fyldig, smaksrik, godt krydret, fin syre og en lang ettersmak. En flott utgave av denne vinen. Absolutt noe å kjøpe inn flere av å putte i kjelleren. Nytes til en film, med til nød noe parmesan eller mørk sjokolade til.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..