Disznókö Tokaji Furmint Late Harvest 2017

Disznókö Tokaji Furmint Late Harvest 2017 er en av de siste novembernyhetene jeg smakte, den ankom litt for sent til å bli med i nyeste Vin&Brennevin, men dere rekker jeg heldigvis å tipse! Denne ligger i basis i kategori 2, så denne skal du finne på de aller fleste vinmonopol i romjulen, og det anbefales!
Om vinhuset
Disznókö ble kjøpt av det franske AXA-Millésimes i 1992, og har etter det gjennomgått betydelige kvalitetsløft ved hjelp av de nye eierne.
Eiendommen ligger i den sørvestlige delen av Tokaj Hegyalja (Tokaj-fjellsiden), måler 150 hektar og ble i 1732 klassifisert som ’first growth’. Vinmarkene til Disznókö regnes som tre best egnede i Aszu, Tokaji. Sør- og sørvestvendte med morgentåke og varm bris som sikrer optimale forhold for utvikling av edelråte (botrytis cinerea).
Det mineralrike vulkanpregete jordsmonnet sikrer viner med spenst, intensitet og konsentrasjon. Under kvalitetsprogrammet som ble iverksatt i 1992 har det blitt bygget en ny state-of-the-art vinkjeller og vinplantene har blitt plantet om.
Om vinen
Vinen er en blanding av Furmint 88%, Hárslevelu 6%, Zéta (Oremus) 6%, som navnet tilsier sent høstet, med botrytis. Den er lagret 3 måneder på fat. 13% alkohol og 131 gram sukker per liter.
Innbydende nese med florale toner, moden gul frukt, honning, tørket frukt, hvit steinfrukt, nøtter og fat. Den er rund og sødmefull med god frukt, balanserende syre, sitter godt og lenge i munnen. En deilig og smakfull tokaji, mye vin for pengene, meget godt kjøp! Prøv til ost, nøtter, riskrem og andre kremdesserter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..