Johnnie Walker 200 år!

Vi avslutter 2020 med en aldri så liten jubileumsfeiring, 2020 markerer nemlig 200-årsjubileet siden Johnnie Walkers grunnlegger, John Walker, åpnet sin første dagligvarebutikk i Skottland og med det påbegynte reisen som skulle bringe Skottland til alle verdenshjørnene. I dag er Johnnie Walker verdens mest-selgende skotske whisky-merke (IWSR 2019), prissatt av mennesker i mer enn 180 land. Siden grunnleggerens tid har merket satt smak og kvalitet over alt annet.

Verden var ikke et enkelt sted i 1819. Det var John Walker smertefullt klar over, i det en spade med jord dekket den siste fliken av hans fars kiste. Det var lite tid for sorg.
Familiegården ble solgt, og overskuddet gikk til å åpne en liten dagligvarebutikk i Kilmarnock, Skottland. Det viste seg å være en god ide, ettersom John hadde både god business-teft og nese for whisky-laging. På den tiden var de fleste whiskyer single malts med stor variasjon i den enkelte flasken.
John begynte å blande ulike lokale whiskyer i en blend, som la grunnlag for lik smak for hver eneste slurk. Den nå ikoniske prosessen ble hjørnesteinen i det som senere skulle gjøre Johnnie Walker til verdens bestselgende whisky.

I det vi entrer et nytt århundre i Johnnie Walkers arv, setter vi fokus på den eksklusive underlinjen Black Label. Et ekte ikon som setter standarden for andre luksusvarer.
Black Label er utført på whiskyer med minst 12 års lagring, dette sørger for den umiskjennelige dype karakteren. Med komplekse smaker av moden frukt, vanilje og røyk er den best servert over is eller akkompagnert av enkle, friske ingredienser som ingefærøl eller lemonade.

Vi må selvfølgelig også smake noen av disse ikoniske whiskyene!

Johnnie Walker Black Label: Malt, sitrus, lett røykpreg, torv, hvit steinfrukt og krydder. Konsentrert smak, følger nesen med et lett røykpreg, lang ettersmak med et varmende fatpreg. Godt kjøp.
Johnnie Walker 18 YO: Lett kompleks nese med godt maltpreg, sitrus, integrert fat, hint av røyk, nøtter og vanilje. Den er rund og godt balansert, pent maltpreg og fat, sitter godt og lenge. En veldig smooth og fin whisky.
Johnnie Walker Blue Label: Kompleks, krydder, appelsinskall, malt, tørket frukt og karamell. Kompleks og rund smak, lett røykpreg, integrert fat, lang og varm utgang. En meget elegant og flott whisky, den koster, men for whiskyentusiasten som ikke tømte lommeboka si før jul er denne flott å komme seg gjennom januar på.

Produktene er tilsendt i små smaksprøver

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..