La Mano Verde Terra Rossa 2017

La Mano Verde Terra Rossa 2017 kom i ny årgang på senhøsten i fjor, akkurat rett etter deadline med juleviner, men hvis vi ser positivt på det – en spennende Barbera å kose seg med i januar!
La Mano Verde – den grønne mannen
Det er Borge Richard Kolstad som er eieren av dette vinhuset i Piemonte, ja en nordmann! Han har kalt vinhuset «den grønne mannen» fordi han tror på et naturlig miljø og bærekraftig vinmaking. I tillegg til vindyrking driver de også med agroturisme og tar gjerne i mot besøk i San Marzano Oliveto og Agliano Terme. Alle vinene deres lages naturlig og er sertifisert økologisk. Alle druerester sendes til destilleri for å bli grappa. Med seg på laget har Borge en italiensk ønolog ved navn Paolo Picollo.
Et spennende element for min del er at de lager noe av vinen i terrakotta, eller amfora om du vil, leirkrukker på 500 liter.
Som dagens vin, en DOCG Barbera d’Asti.
Vinen er preget av mørke bær, kirsebær, plommer, røde frukter og hint av krydder. Den er fruktig og fin på smak, rund med god syre og struktur, lang ettersmak. En godt laget og fin vin, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..