To nye årganger fra Chile!

Det kom inn to nye årganger på to Chilenske viner vi har stiftet bekjentskap med i tidligere årganger i november i fjor, nå har jeg endelig tid til å se på de etter all juledrikken.

Vi begynner med Bousquet Gaia Malbec 2019! Vinen er en del av Gaia-linjen til vinhuset, den er produsert på 100% håndplukkede Malbecdruer fra foten av Andesfjellene og har 14.5% alkohol. Økologisk sertifisert. Den har ligget på fat, men hvor lenge ser jeg dessverre ikke. Jeg må si at jeg liker designet på disse Gaia-vinene, fine farger og innbydende!
Vinen har en aroma av ferske bær, røde bær og mørk frukt, bringebær, jordbær, plommer, hint av krydder. Den er konsentrert og smaksrik, god frukt og et bra bærpreg, fin tørrhet og syre, godt balansert. Sitter godt, verd prisen og enda litt til! Den er like fin som forrige årgang, både 18 og 19 er flotte årganger.
(Les mer om vinhuset her)

Casas del Bosque Reserva Pinot Noir 2018 er som nevnt også Chilensk. Nærmere bestemt ligger vinhuset i Casablanca Valley, etablert av Cùneofamilien i 1993. De har i dag enorme 235 hektar vinmark med henholdsvis Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Pinot Noir and Syrah. Cabernet Sauvignon og Carménère.
De produserer 1.2 millioner flasker vin i året og eksporterer ca 80% av de til 50 ulike land.
I tillegg til å være ett av de viktigste vinhusene i Casablanca så har de også satset på vinturisme, i 2010 ble de kåret til «Best Vineyard to Visit in Chile» og restauranten deres har også vunnet priser.
Fin nese med røde og mørke bær, bringebær, florale hint, krydder. Rund på smak, godt balansert med moden frukt, god syre og et fint krydderpreg. Halvlang utgang. Fin til rødt kjøtt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..