Steininger Riesling Heilingerstein Grosse Reserve 2016

Den rykende ferske Steininger Riesling Heilingerstein Grosse Reserve 2016 kom susende inn på Vinmonopolet rett før jul og jeg har smakt den!

Denne vinen kom som en basisnyhet fra en av Østerrikes beste spesialister på musserende vin, Steininger. Det familieeide vinhuset i Kamptal produserer både stille viner og musserende viner og har tilgang til det beste vinmarker for Riesling druen.
Heligenstein regnes som et av de beste områdene for dyrking av Riesling i hele Kamptal regionen. På bratte terrasser som består for det meste av sandstein og vulkansk skifer, vokser riesling druer som blir kraftfulle og mineralske. Jordsmonnet her gir viner som har et stort lagringspotensiale.
Vinmarkenes er eksponert slik at druene har varme dag temperaturer og svalere om natten. Resultatet av temperatur forskjellene gir at druene får en flott frisk syrlighet og mikroklimaet er svært fordelaktig og gir de smaker og den karakteren som Riesling fra Heligenstein er kjent for – fantastisk mineralitet.

Vinen tilhører kategorien Grosse Reserve, noe som betyr at druene må handplukkes og at de skal presses i den samme regionen. Produksjonsmetoden er i henhold til tradisjonell champagnemetode. Førstegangsgjæring skjer i store fat av akacietre i 12 mnd. andregangs gjæring på flaske i minimum 30 mnd. Steininger tilstreber at det er så lang gjærkontakt som mulig for å oppnå den fine moussen og utvikle eleganse og mineralitet som er unikt ved denne vingården.
Druene er altså Riesling, og vinen har 13.5% alkohol og 4 gram sukker per liter.

Vinen har en innbydende og fruktig nese med epler, sitrus, hvit steinfrukt, florale toner og mineraler. Den er smakfull og fruktig på smak, god syre, lett krydret og lang ettersmak. Sitter godt! En fin musserende vin, verd prisen!

Degorgeringsdato for hver flaske finnes på baketiketten.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..