Ballard Lane Chardonnay 2018

Vi ser på nok en novembernyhet: Ballard Lane Chardonnay 2018 var et hyggelig nytt bekjentskap!

Om vinhuset
På vestkysten av California, i Wells Fargo, ligger en søvnig liten by hvor de gamle diligencene pleide å stoppe ved navn Ballard. Den ble oppkalt etter William Ballard, den originale diligencedriveren, som drev stasjonen fra 1862 til 1870. Byen var nemlig et knutepunkt mellom kysten og de mer «grisgrendte» småstedene, og mellom vinmarker, rancher, småbyer og kysten gikk såkalte «lanes», veier. Og det er dette som er opphavet til Ballard Lane Wines. Bak vinhuset står 5. generasjon i Millerfamilien og vinmaker John Crandall.

Om vinen
Vinen er en ren Chardonnay, den har fått gjæring på ståltank og videre lagring på fat i 6-8 mnd før tapping på flaske. Den har 13.5% alkohol og 4 gram sukker per liter. Vinen ligger i basisutvalget i kat. 6.

Vinen har en klassisk og typeriktig nese, eple, moden frukt, sitrus, florale hint og fat. Den er rund og moden på smak, smakfull, følger nesen med en lang og lett fatpreget utgang. De som er glad i Chardonnay med litt fatpreg (som meg) kommer til å like denne meget godt, enkelte vil nok påpeke at den mangler litt syre, men som kosevin syns jeg den er et godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..